«Alle andre får lov»

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av |Frosken|, 5 Sep 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Kengu Forumet er livet VIP

  Jeg ser i grunn ikke så mye på smiley som brukes , det er liksom bare noe som slenges på i grunn tenker jeg så null problem.
  Jeg har så mange jrg ikke tør bruke etter diskusjoner om tolkning av de så ofte bare dropper jeg smiley
   
 2. Kengu Forumet er livet VIP

  Jeg tar det ikke som det hvertfall
   
 3. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Det kan nok være like greit til tider, men jeg hadde nok slitt med å kvitte meg med den vanen :nailbiting:
   
 4. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Jeg oppfatter ikke alltid blunkefjes som herskete, jeg syns det har mye å si setningen som står før også og som sagt hvor mye man vanligvis bruker emoji eller ikke :)
   
  • Liker Liker x 1
 5. Kengu Forumet er livet VIP

  He he ja derfor går jeg på en smell innimellom , men det er jo forskjell på forum også , her inne brukes det mye smiley mens på et annet forum bør msn helst ikke bruke smiley
   
 6. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Okey, mye jeg ikke har satt meg inn i når det gjelder forum, kun bv jeg er medlem av :)
   
 7. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Vi som prøver :) Junilykke2018

  Mens jeg bruker den både når jeg er snill og når jeg er litt frekkere i tonen. :knegg: Jeg er som oftest snill da. [emoji28]
   
  • Liker Liker x 1
  • Morsom Morsom x 1
 8. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Enig med deg.
   
 9. Tina78 Forelsket i forumet

  Merkelig det der at ingen skjønner hva du mener å har skreve . Den går igjen gitt [emoji23]
   
 10. Tina78 Forelsket i forumet

  Det er ny trend å ha egne regler og meninger som er mot strømmen. Gjerne litt opprørsk mot foreldregenerasjonen. Det er jo inn nå å være så tøff at man gir f. Jeg synes det minner om barnslig tennåringsrebell.
   
 11. Ingenbruker Guest

  Der var du ja, lenge siden sist nå....
   
 12. My heart Guest

  Helt enig med deg.
  Jeg kjøpte litt ekstra til barnet mitt jeg også da han var litt mindre og var litt utenfor. Da skal det hvertfall ikke stå på utstyr og kul sykkel liksom.
  Sikkert dum jeg også. Men hjelper heller barnet til å være litt kul når han var litt utafor en periode.
   
 13. My heart Guest

  Nei, tror ikke det er en trend.. men tror mange foreldre er dritt lei av å føle seg som usikre foreldre. Og må lese seg opp på alt fra matpakkeinnhold på skolen, best i test parkdress, osv. Det forventes at alle foreldre skal være pedagogisk riktig til en hver tid. En skal være aktiv i friluftsliv, barna skal være best i alt både på skole og idrett, du skal være supermamma og være flink i jobben din, god partner og stille opp på kakebaking og you name it.. Nordmenn ( spes kvinner ) har stort sykefravær pga psykiske plager som stress og angst. Mer enn andre kvinner i verden.
  Kanskje folk føler for å gå imot DEN TRENDEN, og begynne å ta egne valg etter egne verdier.
   
  • Liker Liker x 1
 14. My heart Guest

  Haha- skal ikke være enkelt å være foreldre..
  I sommerferien var alle 10 åringene ute i gata til kl 23 på kvelden.. de syklet og hoppet på trampoline.. de koste seg og hadde det topp!!
  Barndomsminner!
  Da vi var små låg vi i telt i Hagen, var oppe lenge.. sto opp på natta og gikk på epleslang.. DET var spennnede det! Det kriblet i magen og vi følte oss crazy !!!
  Barna har vare EN barndom! Tryggheten og kjærligheten er viktigst!
  Curling foreldre har jeg vært i alle år, men jammen Er det på tide å slippe litt av kontrollen fordi de også skal få være barn. Hvordan skal de lære av dumme valg om det er vi voksne som skal velge det riktige hele veien?
   
  • Liker Liker x 2
 15. Vært her før Elsker forumet

  Det utsagnet "alle andre får lov" tas med en klype salt her. Det er svært sjelden sant, og det vet jeg for jeg har sjekket flere ganger med andre.

  Lar ikke mine se film på 12 års grense fordi alle andre får lov.
  Ikke får de sosiale medier som snapchat, instagram og facebook fordi alle andre får lov. Gikk vi det utsagnet etter i sømmene så var det kun 3 stykk som hadde det. Dessuten er det 13 års grense og kidden er 10, så det skjer ikke på noen år enda.

  Vi lager reglene for våre barn og vi bestemmer for våre barn. Som jeg sier til ungene, jeg er ikke mor til de andre ungene. Jeg er mor di og jeg bestemmer reglene for deg!

  Er det så enkle ting som klær, som f.eks "dra opp og ned" t skjorte som jenta vår ønska seg i vår er det noe annet. Hun sa alle andre hadde det, men det var kun 2-3 stykk i klassen da. Hun fikk seg to (ekstremt overprisa t-skjorter til 199,-) med paljetter og var fornøyd med det. Men hadde ikke kjøpt bare for å kjøpe den heller. Ene fikk hun i bursdagsgave av tanta og andre kjøpte hun for penger hun fikk til bursdagen.

  Leggetid bestemmer vi og enda, får ikke være ute til halv ni i helgene fordi de sier alle andre får lov. For alle andre gjør ikke det, kanskje bare en 2-3 stykk som skryter av det.
   
  • Liker Liker x 1
 16. Ingenbruker Guest

  Må bare spørre av ren nysgjerrighet.

  Hva hadde du/dere gjort om alle faktisk fikk lov?

  Her hadde ikke vi faste inne tider før, vi tok det som det kom deg til dag og etter hva hun gjorde, men nå når de starta i 5klasse ble dette tatt opp på møte det var faktisk bare en mamma som sa 20.00 mens alle de andre mente 21/21.30 var ok. Hadde du da endret innetider? Ettersom alle andre faktisk fikk lov?
   
 17. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Vi som prøver :) Junilykke2018

  Jeg er tydeligvis en streng mor da. For min sjuendeklassing er _i seng_ klokka 21 på hverdager. Og hun på videregående skal være hjemme innen klokka 22.

  Og det endrer jeg ikke på, fordi jeg vet hvor mye søvn en ung hjerne trenger for å utvikle seg optimalt, og jeg vet hvor mye søvn _mine_ barn trenger for å fungere i hverdagen.
   
  • Liker Liker x 1
 18. Ingenbruker Guest

  Du er vel ikke streng om du gjør det som er best for dine tenker jeg. Hadde mine gått på videregående tror jeg nok jeg hadde latt de bestemme mer selv der men [emoji5]

  Mine har aldri vært særlig glade i søvn[emoji85] så hu som går i 5 klasse kan fint legge seg 22/23 og fortsatt våkne kl 6 dagen etter heldigvis vekker hu ikke oss i helgene da, og de små kan nå kline til med å sove til 6.30[emoji23] det er jo en liten sier i seg selv
   
 19. Tina78 Forelsket i forumet

  ?
  Så hvis man mener sunt kosthold på skolen er viktig, å være fysisk aktiv ute i naturen er sunt og bra for både fysisk og psykisk helse, ønsker å hente ungen tørr og varm i bhg pga god påkledning, ønsker å støtte opp om barnas utvikling og interesser, behandler barna bra, ønsker å bidra på dugnad og er engasjert i jobben din...så har man ikke egne verdier? Man bare følger en trend?

  Jeg synes ikke de tar et valg. De bare rakker ned på andre istedenfor å bare si at de gjør det annerledes.
   
 20. My heart Guest

  Det er ikke det det handler om.. alle foreldre gjør nettopp det du beskriver her. Men det har blitt et "flink pike" syndrom.. spesielt for oss mødre.
  Fedrene er ikke så opphengt i alt vi damene er opptatt av når det gjelder barna.. da tenker jeg på utstyr, system, riktig matpakke osv.

  Babyverden er jo også et klassisk eksempel.. i stedefor å kjenne på magefølelsen så søker folk råd hos andre både når det gjelder leggetider, merke på vogn osv. Sier ikke at det er feil. Men vi har blitt altfor avhengig av hva andre gjør, sammenligner oss med andre, og vi søker hele tiden bekreftelse på alt vi gjør
   

Del denne siden