«Alle andre får lov»

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av |Frosken|, 5 Sep 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ingenbruker Guest

  Vi er nok ganske ulike, jeg skrev at mange er trassige ja men har ikke nevnt at de ikke vil sine barns beste.

  Jeg er rimelig sikker på at det står mer enn det du nevner bak usikre ungdommer, at mitt barn som alltid har blitt holdt utenfor får de tingene hun ønsker gjør ikke meg til en dårlig forelder som gjør barnet mitt usikkert og lite klar for voksenlivet, hva bærumsfolket krangler om får være deres sak, jeg er ikke derfra og opplever ikke de problemene her fordi ungen ønsker seg en genser eller et spill på telefonen.

  Ikke alle 10 åringer oppfører seg dårlig ute, og gjør de det kan det like godt skje tidligere på kvelden som sent.

  Ingen har kalt deg trassig heller men du tok deg tydeligvis nær av det alikevel ellers hadde vi vel ikke hatt denne diskusjonen...

  Du skal selvfølgelig få mene hva du vil men du quotet meg på dette fordi jeg mente noen er trassige, da må du vel også skjønne at kritikken kommer tilbake når du står så bestemt på meningene du har. Syns vel også det er værre å antyde at noen gjør ungene usikre og uselvstendige enn å bli fremstilt som trassig men der kan vi være enige om å være uenige....
   
  • Liker Liker x 1
 2. Katta Gift med forumet Novemberlykke 2018 ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ ♡ Maibarna ♡ Aprilbarna`15

  Gud som enkelte diskusjoner her ender opp med å bli nærmest personangrep. Tenk sak, ikke person folkens :)

  Jeg har bare et lite barn enda, og har ingen problemer med å si nei til en del ting. Jeg bytta blant annet inn igjen et par gaver han egentlig skulle få til bursdag fordi han fikk så innmari mye. Foreldremøter i barnehagen handler tydeligvis mindre om felles regler enn de gjør i barneskolen, så der har jeg ingen erfaring - men jeg tenker at for noen kan det sikkert være greit å høre at andre har tydelige grenser for barna sine. Jobber som lærer i vgs, og vi ser at de barna som ikke har hatt tydelige grenser stort sett sliter. Tydelige grenser betyr ikke prinsipielt streng, men i denne sammenhengen tenker jeg at det feks kan bety innetid fordi man trenger søvn, eller å la barna ønske seg ting til jul og bursdag istedet for å få det når lysten dukker opp.

  Fordelen med at foreldrene snakker sammen er jo at man kan avkrefte litt "Alle andre får" - stort sett så gjelder jo ikke dette alle :)
   
  • Liker Liker x 2
 3. Ingenbruker Guest

  Mens jeg tenker at babyberden har begynt å se personangrep overalt[emoji23]
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 4. Krösa Maja Forumet er livet

  Når du skriver at de gjør det kun fordi de er trass så er det kanskje ikke fordi de ønsker det beste for sitt barn eller? Trass er vel ikke akkurat ett positivt begrep om voksne mennesker i barneoppdragelsen?

  Og ingen her har skrevet at alle tiåringer ikke klarer å oppføre seg, det handler litt om hva de er istand til å takle av opplevelser i møte med andre mennesker. Alle i Norge er ikke snille og ønsker barna våre alt vel. Og ja, det kan skje på lyse dagen også, men tro meg det skjer enormt mye på kveldene.
  Jeg tar meg ikke nær av at noen kaller meg trass fordi vi ikke følger alle andre, jeg tar meg generelt ikke nær av noen her inne på babyverden. De kjenner ikke meg eller min familie, hvordan noen da kan uttale seg om at jeg er trass får stå på de.

  Jeg er rimelig sikker på at alt vi gjør som foreldre former våre barn, derfor er jeg også bevist på alt jeg gjør.

  Jeg har heller ikke sagt at foreldre ikke vil sitt barns beste, for jeg tror alt gjøres i barns beste. De gir etter pga barns beste, for de vil at barnet skal passe inn og ikke falle utenfor.
  Om det er i barns beste det vet man ikke, men jeg har min mening om dette og tror ikke det er til beste for barn at foreldre gir etter for alle andre hele tiden. Så får du ha en mening om det. Jeg mener det er mer riktig å fortelle barna våre at vi må være oss selv, respektere andre for det de er og lære de å inkludere.

  Den som har tatt seg nær av noe her er jo du, ikke jeg. Jeg har ingen mening om deg som mor. Jeg har ikke skrevet at du er dårlig mor, ikke vil ditt barns beste. Jeg har skrevet min mening om barneoppdragelse og hvorfor jeg tar mine valg basert på erfaringer og etter barnet mitt. Jeg begrunner mine valg med hvorfor jeg gjør sånt. Så får du gjøre det du ønsker og mener er riktig basert på dine valg og erfaringer. Ikke snu mine innlegg til å handle om deg som mor, for du var ikke i tankene mine. At andre gjør annerledes enn meg har jeg ikke så mye tanker om, kun det at det vil ikke jeg gjøre fordi jeg tror ikke det er bra for barnet. Hadde jeg syntes det var bra, så hadde vel jeg også gjort det slik hadde jeg ikke?
   
  • Liker Liker x 3
 5. Kengu Forumet er livet VIP

  Du skriver her st du ikke tror det er bra for barnet , da har du en mening om det da.?
   
  • Liker Liker x 1
 6. Ingenbruker Guest

  Etter å ha lest ditt svar her skjønner jeg jo at du ikke har svart på mine innlegg overhode[emoji23][emoji85] eller skjønt hva jeg har skrevet, da hadde du ikke ment at jeg tar meg nær av noe[emoji6] det var nå du som quotet meg om det var fordi du tok deg nær av noe jeg sa eller ikke vet ikke jeg. Men du startet denne diskusjonen og du snakket om usikre unger som følge av foreldre som ikke sa nei, om du prata så generelt så var det jo merkelig å svare meg. Og ja, jeg syns fortsatt mange foreldre er trassige og prinsippfaste, gjelder det deg? Det vet jeg ikke for jeg har ikke snakket om deg, jeg svarte hovedinnlegget.

  Men ok, vi stopper her som enige om å være uenige[emoji106]
   
 7. Krösa Maja Forumet er livet

  Hadde jeg trodd det var bra for barnet så hadde jeg vel selv praktisert dette?
   
 8. Krösa Maja Forumet er livet

  Å jeg har ikke skjønt innleggene jeg nei[emoji85]
  Jeg qoutet deg fordi hvorfor kalle noen trassen pga de ikke vil følge alle andre?

  Ja, resten av innlegget var generelt. Hvorfor diskutere person, når det er ett såpass generelt emne? Du eller jeg, vet svært lite om hverandre til å diskutere om vi er gode eller dårlige mammaer ;) ser ingen grunn til å diskutere det.
  Men helt greit, vi er uenige her og vil ikke bli enige om at det å gi etter til barn eller ikke er bra.
   
  • Liker Liker x 1
 9. Kengu Forumet er livet VIP

  Men du kan jo ikke vite hva som er bra for andre og ikke?
  Er jo som jeg skulle snudd det og sagt jeg ikke tror det er bra å legge seg sp tidlig heller ;)
  Hva som passer for ditt barn , er ikke det samme som hva som passer mitt barn.
   
  • Liker Liker x 2
 10. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Hvorfor dra det videre når de har lagt diskusjonen død?
  Vi alle har vel en mening bak det vi gjør, og prøver å gjøre det VI MENER er best for våre barn :) og hun bruker ordet "barnet", da leser jeg det som HENNES barn, ikke alle andre barn :)
   
  • Liker Liker x 1
 11. Krösa Maja Forumet er livet

  Nei, helt riktig det som passer mitt passer ikke ditt. Hadde jeg trodd det var en bra ting så hadde jeg gjort det med mitt barn. Akkurat som du hadde lagt tidlig om du mente det var en bra ting. Jeg ser ikke problemet med at du mener at det er ikke bra å legge seg tidlig jeg? Mange som mener det, jeg tar meg ikke nær av det. For det må de nesten få lov å bestemme.
  Vi tar valg i vår barneoppdragelse basert på våre erfaringer og våre barn.
   
 12. Kengu Forumet er livet VIP

  Var det jeg ville frem til og da er vi enige da, msn tar de valgene som passer barna sine
   
 13. Kengu Forumet er livet VIP

  Når de? Jeg spør utfra innleggene som skrives fordi jeg lurer , hvem som har svsrt til hvem bryr ikke jeg meg om ;)
   
 14. Ingenbruker Guest

  Rimelig sikker på at vi får selvstendige og flotte unger begge to
   
  • Liker Liker x 1
 15. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Okey :) btw, jeg liker bedre når du svarer enkelt, uten emoji, ";)" er litt for herskete etter min smak :)
   
 16. Kengu Forumet er livet VIP

  Javel , jeg bruker den ikke som herskete og mener den ikke er det så da er vi ulike, jeg synes det er mye mer herskete med sånn smilesmiley dessverre og stor skrift
   
 17. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Ok, beklager da. Det var en tråd tidligere om ";)", det var litt gøy å se hva folk oppfattet den som for det var veldig splittede meninger.
   
 18. Kengu Forumet er livet VIP

  Det er veldig forskjellig , sånne smileydiskusjoner har det vært mye sv siden jeg begynte å være på forum i2005 , tror aldri man blir enige.
  Men jeg husker mange synes denne :) var nedlatende og noe man brukte for å hersketeknikke i en diskusjon, så den har jeg brukt lite etter å ha lest det.
  Å noen bruker ikke smiley og får høre at det virker så surt.
  Men ja akkurat de er morsomme å lese for jamen er man forskjellig
   
 19. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Det går mye på hva man er vant til at folk bruker også, slik som jeg er vant til at du ikke bruker så mye så blir det merkelig når du plutselig gjør det. Og jeg selv bruker "alltid" emoji, så det er litt vrient for meg å ikke bruke det nå, vil så gjerne sette inn en, haha. Og tone i svar har mye å si for min del hvordan jeg oppfatter det. Bare sånn til videre hvis jeg svarer deg på noe, jeg bruker mye emoji og det er virkelig ikke ment negativt :sorry:
  Og jeg begynte å bruke forum for 1 (?) år siden, så ikke helt oppdatert på hva slags smiley som kan oppfattes på hvilke måter.
   
  • Liker Liker x 1
 20. Ingenbruker Guest

  Jeg bruker også blunkesmiley, håper da virkelig ikke alle tar det som hersketeknikk altså[emoji23] sånn mener virkelig ikke jeg det ihvertfall[emoji51]
   

Del denne siden