Kranglefanten
Forumet er livet
Kopiert rett fra Skumgummi sin tråd..
Har også oppskrift på følgende moser om det trengs
- Babyrisgrøt
- Gulrotpuré
- Squashpuré
- Advokadopuré
- Gartnerpuré (m/potet, blomkål og purre)
- Aprikos og kålrot
- Spinat med sukkererter
- Gresskarpuré med rotgrønnsaker og eple
- Brokkoli- og ertepuré
5-6 MÅNEDER
PÆREPURÉ
1 liten moden pære
2 ss vann
Skyll og skrell pæren. Del i biter og fjern stilk og kjerne. Skjer i biter, kok opp og la trekke under lokk i 5-8 minutter. Mos pæren til en glatt puré. Tilsett kokekraft til den er en tynn puré.
MANGOPURÉ
1 liten moden mango
Skjær av "skalker" på begge sidene av den store steinen. Løsne kjøttet fra skallet med en skje. Mos godt moden mango med gaffel, og gni den gjennom en sikt slik at fibrene fjernes. Kok mangoen i 2 minutter om den fortsatt er hard.
MELONPURÉ
1 melonbåt (Calia-, charentais og cantalopemeloner er søte meloner)
Fjern event. melonfrø og skjær kjøttet løs fra skallet. Hakk kjøttet og mos med gaffel. Gni det gjennom en sikt eller bruk stavmikser. Kan dampkokes før mosing om ønskelig.
SVISKEPURÉ
8 tørkede svisker
Skyll sviskene, legg dem i en bolle og hell vann til det dekker. Settes i kjøleskap over natten. Ha viskene bløtevannet i et kokekar. Kok opp, legg på logg og la det trekke på svak varme i 10-15 minu. Kjør sviskene i kjøkkenmaskin eller stavmikser. Tilsett litt bløtevann om nødvendig
FRUKTPURÉ
1 lite eple
1 liten moden pære
1 liten moden fersken/nektarin
Skyll og skrell frukten. Del i biter og fjern kjernehus og stein. Kok eple- og pærebiter i litt vann i fem minutter til de er myke. Mos all frukt sammen i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Tilsett litt kokevann om nødvendig
MANGOPURÉ
1 liten moden mango
Skjær av "skalker" på begge sidene av den store steinen. Løsne kjøttet fra skallet med en skje. Mos godt moden mango med gaffel, og gni den gjennom en sikt slik at fibrene fjernes. Kok mangoen i 2 minutter om den fortsatt er hard.
6-9 MÅNEDER
APRIKOSGRØT
6 tørkede aprikoser (usvolvlede)
8 ss havregryn
Skyll aprikosene og legg dem i bløt i kaldt vann over natten. Sil av dem og ha i kokende kar. Hell på vann til det dekker og kok opp. Demp varmen og la dem trekke til dem er møre i 10-15 minutter. Ha samtidig havregrynene i et annet kokekar og hell på like deler vann og elk til det dekker. Kok opp, demp varmen og legg på lokk. La småkoke i 5-8 muntter til grynene er helt møre- Mos apriskosene til en puré i kjøkkenmaskin eller stavmikser og tilsett litt av kokevannet om nødvendig. Bland havregrøten med litt eller all aprikosmos.
BANANDESSERT
1 liten banan, skrelt og most
1 ss yoghurt, gjerne tykk gresk type
22 ss vaniljepudding (kan sløyfes)
Bland most banan, yoghurt og vaniljepudding godt.
MANGOKREM MED KESAM
'/2 liten mango uten skall og stein, hakket
4-6 ss kesam
1 ts hvetekim
Kok mangoen i litt vann i to minutter hvis den ikke er helt moden. Mos mangoen med gaffel og gni gjennom en sikt eller bruk stavmikser. Bland godt med kesam og hvetekim.
EPLEYOGHURT MED PLOMMER
2 ss vann
1 lite eple, skrelt, uten kjernehus i biter
2 modne plommer, uten stein
4-6 ss yoghurt naturell
1 enkel kjeks, smuldret
Ha vann, eple og plommer i et lite kokekar. Kok opp, demp varmen og kok under lokk i 5 minutter. Avkjøl. Fjern plommeskallene og mos frukten i kjøkkenmaskin eller stavmikser. Bland fruktpuré og yoghurt og dryss smuldres kjeks på rett før servering
Har også oppskrift på følgende moser om det trengs
- Babyrisgrøt
- Gulrotpuré
- Squashpuré
- Advokadopuré
- Gartnerpuré (m/potet, blomkål og purre)
- Aprikos og kålrot
- Spinat med sukkererter
- Gresskarpuré med rotgrønnsaker og eple
- Brokkoli- og ertepuré
5-6 MÅNEDER
PÆREPURÉ
1 liten moden pære
2 ss vann
Skyll og skrell pæren. Del i biter og fjern stilk og kjerne. Skjer i biter, kok opp og la trekke under lokk i 5-8 minutter. Mos pæren til en glatt puré. Tilsett kokekraft til den er en tynn puré.
MANGOPURÉ
1 liten moden mango
Skjær av "skalker" på begge sidene av den store steinen. Løsne kjøttet fra skallet med en skje. Mos godt moden mango med gaffel, og gni den gjennom en sikt slik at fibrene fjernes. Kok mangoen i 2 minutter om den fortsatt er hard.
MELONPURÉ
1 melonbåt (Calia-, charentais og cantalopemeloner er søte meloner)
Fjern event. melonfrø og skjær kjøttet løs fra skallet. Hakk kjøttet og mos med gaffel. Gni det gjennom en sikt eller bruk stavmikser. Kan dampkokes før mosing om ønskelig.
SVISKEPURÉ
8 tørkede svisker
Skyll sviskene, legg dem i en bolle og hell vann til det dekker. Settes i kjøleskap over natten. Ha viskene bløtevannet i et kokekar. Kok opp, legg på logg og la det trekke på svak varme i 10-15 minu. Kjør sviskene i kjøkkenmaskin eller stavmikser. Tilsett litt bløtevann om nødvendig
FRUKTPURÉ
1 lite eple
1 liten moden pære
1 liten moden fersken/nektarin
Skyll og skrell frukten. Del i biter og fjern kjernehus og stein. Kok eple- og pærebiter i litt vann i fem minutter til de er myke. Mos all frukt sammen i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Tilsett litt kokevann om nødvendig
MANGOPURÉ
1 liten moden mango
Skjær av "skalker" på begge sidene av den store steinen. Løsne kjøttet fra skallet med en skje. Mos godt moden mango med gaffel, og gni den gjennom en sikt slik at fibrene fjernes. Kok mangoen i 2 minutter om den fortsatt er hard.
6-9 MÅNEDER
APRIKOSGRØT
6 tørkede aprikoser (usvolvlede)
8 ss havregryn
Skyll aprikosene og legg dem i bløt i kaldt vann over natten. Sil av dem og ha i kokende kar. Hell på vann til det dekker og kok opp. Demp varmen og la dem trekke til dem er møre i 10-15 minutter. Ha samtidig havregrynene i et annet kokekar og hell på like deler vann og elk til det dekker. Kok opp, demp varmen og legg på lokk. La småkoke i 5-8 muntter til grynene er helt møre- Mos apriskosene til en puré i kjøkkenmaskin eller stavmikser og tilsett litt av kokevannet om nødvendig. Bland havregrøten med litt eller all aprikosmos.
BANANDESSERT
1 liten banan, skrelt og most
1 ss yoghurt, gjerne tykk gresk type
22 ss vaniljepudding (kan sløyfes)
Bland most banan, yoghurt og vaniljepudding godt.
MANGOKREM MED KESAM
'/2 liten mango uten skall og stein, hakket
4-6 ss kesam
1 ts hvetekim
Kok mangoen i litt vann i to minutter hvis den ikke er helt moden. Mos mangoen med gaffel og gni gjennom en sikt eller bruk stavmikser. Bland godt med kesam og hvetekim.
EPLEYOGHURT MED PLOMMER
2 ss vann
1 lite eple, skrelt, uten kjernehus i biter
2 modne plommer, uten stein
4-6 ss yoghurt naturell
1 enkel kjeks, smuldret
Ha vann, eple og plommer i et lite kokekar. Kok opp, demp varmen og kok under lokk i 5 minutter. Avkjøl. Fjern plommeskallene og mos frukten i kjøkkenmaskin eller stavmikser. Bland fruktpuré og yoghurt og dryss smuldres kjeks på rett før servering