Vil plutselig ikke ha grøt - 6 1/2 mnd

Helt normalt at også babyer blir matlei. Da gir du bare noe annet. De MÅ jo ikke ha grøt :)
 
Prøve en annen smak? Vi hadde gjerne to ulike pakker åpne om gangen, og ga ulik smak til ulike måltider.

Du kan også prøve å tilsette fruktmos og sånt i for å gjøre den artigere.
 
Som yoghurt på kokosmelk? Er det innafor? Eller banan & avokado?

Ja, den yogurten har min spist mye av når han var mindre :) Du kan også gi brød med most banan eller most avokado eller andre myke pålegg. Ellers er det egentlig bare å prøve seg frem, det meste kan gis til babyer så lenge det ikke er mye salt, sukker, honning eller melkeprodukter. Kokte grønnsaker, frukt, brød, middagsmat. Når de er så små er fremdeles mm eller mme hovednæringen, så de trenger ikke store mengder :) Du finner mange gode forslag om du googler :) Les gjerne litt om BLW metoden, den syns jeg var veldig nyttig!
 
Andre som sliter? Tips?

Slet innimellom med eldste. Prøv varianter av ting, du kan prøve med brød med litt margarin eller tynt med pålegg. Pannekaker, lapper. Avocado, mos av andre ting. Gutten vår hadde flere sånne faser, men det gikk over igjen. For han var det ofte sammenheng med tenner som kom. Jenta vår derimot, hun ble aldri så veldig glad i grøt, så det ble brødskiver og slikt på henne da hun var 7 mnd gammel.

Da han var eldre ga vi han yoghurt dersom han spiste dårlig. Men: de sulter seg ikke i hjel. :) De spiser kanskje mer enn du tror, og klarer seg fint. Det er også naturlig at de kan spise mye i perioder og mindre i andre perioder. Bare ikke stress med maten, ikke mase eller presse babyen. Det går seg normalt til igjen.
 
Mi minste likte ikkje grøt, så ho spiste brødskiver. Hs anbefalte leverpostei fordi det er så rikt på jern (som er tilsatt i grøt), men favoritten til jenta var fruktmos som pålegg. Brukte som regel sånne smoothie poser som var passe for alderen.
 
Back
Topp