Flytte med en på 17 mnd

Ville vurdert å la henne sove på deres rom i oppstarten siden hun er vant med det, kanskje hun deretter kan være med å ordne sitt rom klart, sove lur der på dagen og etterhvert også på natten? :)
 
For drøyt 8 år siden flyttet vi med en på knapt 4 og ei på 15 mnd.

Første natta sov alle i samme seng. Vi kom frem i 3 tiden på natten, lagde til en seng, og sov der.

Neste dag laget vi til rom til eldstemann som flyttet inn dit. Minstemor samsov vi fortsatt med noen mnd sånn vi forventet, inntil hun bestemte seg for at hun ville flytte inn til broren.

Vi flytter altså ikke noen ut fordi vi har rom, vi liker å samsove de første årene.

Hun som dengang var minst husker ikke noe av det. Hun merket på en måte ikke at vi flyttet, hele verdenen hennes flyttet.

Eldste gikk i bhg og mistet venner. Men for henne flyttet mamma og pappa, storebror og hunden og lekene hennes og alt. Alt hun kjente dukket opp igjen. Hun falt fort til ro.
 
Flyttet til nytt sted når barna var hhv 15 mnd og 2 år. De gikk fra å dele rom til hvert sitt og ny barnehage.
Ikke så lett å forberede så små. Var på besøk i det nye huset 1 gang før vi flyttet inn. Lå de på hvert sitt rom fra dag en. Det gikk helt fint den første natten, begge sov som vanlig (tror de var utslitt av alle nye inntrykk) i sin kjente og trygge seng. De neste 5-6 nettene våknet yngstemann en del om natta, men etter den første uka sov hun like godt som før. De spurte om den gamle kun leiligheten den første dagen. Så de falt overraskende fort til ro
vi besøkte den nye barnehagen 2 ganger før vi flyttet. De var jo heldige og hadde hverandre så de falt til ro fra første dag.
Så min erfaring er at det gikk helt fint å flytte med så små barn. Tror det er verre med større barn som mister venner og som er mer knyttet til både stedet og huset/leiligheten
 
Vi flyttet da mini var 1,5 år. La han på eget rom fra dag en, gikk kjempebra :) brukte mye tid på å besøke ny barnehage, bli kjent med huset og området sammen med han når vi begynte flytteprosessen.
 
Vi flytta da jenta vår var 1,5 år. Var aldri noe problem overhode. Vi samsov. Ho var så liten at ho ikke skjønte så mye :p
 
Vi flyttet da vår datter var akkurat et år. La henne på eget rom fra første natt, gått som en drøm fra dag en:)
 
De kan eventuelt ha ei ekstraseng på rommet hennar om ho treng litt trygghet i løpet av natta. Vår minste sover på eige rom, men ein av oss kjem ofte inn og sover i løpet av natta likevel. Mest for å sleppe så mykje trafikk om ho våkner mange gonger.
 
Det går helt fint, de små skjønner ikke så mye. Det viktigste for dem er at omsorgspersonene er der, så har de sin trygghet :)
 
Flyttet halve jordkloden rundt da han eldste var 17 mnd ingen problem leker og foreldre flyttet jo med ham
 
Back
Topp