Hirsegrøt skal visst være helt innafor å gi istedenfor industrigrøt (i hvertfall var det det da førstemann begynte å spise grøt for 3-4 år siden). Det smaker ikke veldig spenstig (for en voksen!!), men jeg tenker at a) det er kjempefint om baby ikke altfor tidlig venner seg til at alt må være søtt for å være godt, og b) man kan tilsette litt sviskemos, pæremos etc etc etc for å variere smaken.
Vi kokte hirseflak (kjøpes på helsekost, pass på at det er flak og ikke korn du kjøper. Sistnevnte kan også brukes, men er ikke like lettvint som flak) sammen med vann. Blandingsforholdet husker jeg ikke, men det sto på pakka tror jeg. En smart måte å kjøle ned grøten på er å tilsette fryste terninger med mm og evt også fruktmos. Mm skal jo ikke kokes, og må tilsettes etterpå. Vi kokte gjerne 2-3 ganger hva han spiste, og resten ble satt i kjøleskap i lukket boks. Det holdt seg helt fint til neste grøtmåltid. Lunka litt på den og tilsatte mm og eventuelt sviskemos/fruktmos så ble det akseptert. Da slapp vi å koke for hver gang. Mm bryter ned grøten, så det er lurt å bare tilsette i den mengden som antatt spises, ellers blir det fort vassent.
Vi prøver nok samme framgangsmåte på yngstemann også nå snart
Edit: ser at blir_mamma_til_to allerede har sagt omtrent alt jeg skrev her