Visste du... ?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Mrs Lutz, 4 Feb 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

 2. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  [IMG]

  Av alle de rundt 4000 stoffene som finnes i tobakk, blant annet tjære, kullos, blåsyre og nikotin, er nikotin det som det er mest forsket på og som vi vet mest om virkningene av. Nikotin går over i melken og den oppkonsentreres og blir faktisk høyere enn i morens blod.

  Om du ikke klarer å stumpe røyken helt, viser forskningen at det likevel er bedre for barnet å fortsette å amme fremfor å gå over til morsmelkerstatning.

  Det anbefales å røyke/snuse rett etter amming, slik at mest mulig av nikotinen er ute innen du skal amme neste gang. Nikotininnholdet i melken har en halveringstid på 90 minutter. Halveringstiden skal ganges med 5 for å finne ut når et stoff er brutt ned. Det betyr at det er 450 minutter (7,5 time) før all nikotin er ute av melken. Kilde: Thomas Hale: Medication and Mother's Milk 2014


  Når mor røyker/snuser utskiller hun mindre av det melkeproduserende hormonet prolaktin, som gir utslag i lavere melkeproduksjon. Røykingen/snusing kan også gi en svakere utdrivningsrefleks. Røyking/snusing kan også sette smak på morsmelken, og noen barn reagerer på dette.

  Barn av røykende mødre har større sjanse for å få kolikk, astma, lungebetennelse, bronkitt og øreverk. På sikt viser det seg at barn av røykende er mer syke og borte fra skole og barnehage. Til tross for dette vil likevel morsmelk være det beste alternativet framfor morsmelkerstatning, siden den har beskyttende effekter.
   
 3. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

Del denne siden