Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
O yes! Tragisk.Da må en pg se på alt det gode hestekjøttet som blir kastet hver år
Men
Vil tro det er ganske mange i dette landet som spiser annet enn ribbe på julaften.
Blir for enkelt dette. Økonomi er helt klart en av grunnene til at den psykiske helsen svikter. Ikke alle kan ta seg råd til avløser, spesielt om de har hatt det en del fra før av.Sånn til de som tror at prisen er grunnen til dyremishandling hos Norske Bønner kan jo lese denne....;/
http://www.nrk.no/nordland/bonder-soker-ikke-hjelp-for-psykiske-plager-1.12657257
Hvorfor?Selv om jeg spissformulerer artikkelen, er jeg ganske enig. Det ER respektløst å bruke dyreliv til å selge julemarsipan, glorete servietter eller hva det nå enn er som gjør at butikkene tjener på å dumpe ribbeprisen. Og det er rimelig sikkert at den lave prisen svekker respekten for alt arbeidet det krever å få ribba ferdig slaktet, rutet og vakumpakket til butikkhylla.
Litt forskjell på verdien av et korn og et liv kanskje?Hvorfor?
Var det respektløst mot kornbonden når de brukte brød som lokke tilbud?
For det er bare det det er, lokke tilbud.
Greia er at det får folk inn i butikken, og om folk ikke er kritiske så handler de alt på samme sted noe som gjør at butikken til syvende og sist faktisk tjener mer på kunden enn hva de ville gjort uten disse lokketilbudeme.
Er ikke uenig i at bøndene fortjener høyere priser for produktene dine, det er jo ikke uten grunn at det er så få men akk så rike matbaroner vi har i dette riket.
Mener og at utvalg i norske butikker er latterlig dårlig og at Norge ligger langt bak på vareutvalg.
Er tross alt endel av oss som bor sånn at grensehandel ikke er mulig. (Ja jeg ville grensehandler om jeg kunne rett og slett pga utvalget ikke pga prisene)
Hvorfor?
Var det respektløst mot kornbonden når de brukte brød som lokke tilbud?
For det er bare det det er, lokke tilbud.
Greia er at det får folk inn i butikken, og om folk ikke er kritiske så handler de alt på samme sted noe som gjør at butikken til syvende og sist faktisk tjener mer på kunden enn hva de ville gjort uten disse lokketilbudeme.
Er ikke uenig i at bøndene fortjener høyere priser for produktene dine, det er jo ikke uten grunn at det er så få men akk så rike matbaroner vi har i dette riket.
Mener og at utvalg i norske butikker er latterlig dårlig og at Norge ligger langt bak på vareutvalg.
Er tross alt endel av oss som bor sånn at grensehandel ikke er mulig. (Ja jeg ville grensehandler om jeg kunne rett og slett pga utvalget ikke pga prisene)
Jeg betaler gladelig mer for kjøtt når jeg vet det er fordi dyret får gå ute i det friPinnekjøttet må man betale mye for rett og slett fordi sauedrift er dyrt, dyrene går ute hele sommeren og har det generelt veldig bra. Så skal kjøttet saltes, tørkes etc. Helt naturlig at kilosprisen da er høy. Lammerull er også veldig dyrt, av samme grunn.
Jo men prinsippet er det sammeLitt forskjell på verdien av et korn og et liv kanskje?
Er da godt ribba er billig, er jaggu dyrt nok med jul for veldig mange godt mange har råd til å spise seg gode å Mette i jula
Tjah, skal ikke alle samfunnslag få være med og feire jul da..
Så lenge menneskene får dekket sine behov så er alt annet uviktig?Betaler gjerne mer for ribbe hvis de kan garantere at det er mye kjøtt og ikke bare fett
Thank you♡Selv om jeg spissformulerer artikkelen, er jeg ganske enig. Det ER respektløst å bruke dyreliv til å selge julemarsipan, glorete servietter eller hva det nå enn er som gjør at butikkene tjener på å dumpe ribbeprisen. Og det er rimelig sikkert at den lave prisen svekker respekten for alt arbeidet det krever å få ribba ferdig slaktet, rutet og vakumpakket til butikkhylla.
Som Fruktplukker også sier, så er det en viktig forskjell på dyr og korn. Det var også derfor jeg spisset formuleringen med ordet dyreliv. Men siden du spør: Ja, jeg synes egentlig billige lokketilbud viser lite respekt for mat og arbeid selv om det bare er brød.
Utvalget i norske og svenske kjedebutikker er forøvrig ikke "godt nok" for meg heller. Men jeg finner fantastisk mye god mat og andre spennende produkter hos gårdsutsalg, Bondens Marked, den lokale slakteren og via nett.
Vi spiser pinnekjøtt julaften, men til en søndagsmiddag i desember har jeg klar en ribbe og en god historie. Vi vet hvor grisen bodde, at den har gått ute mesteparten av året. Ungene kommer til å snakke om Emil, fjøsnisser og at vi skal være ekstra snille med dyrene I jula.
Jeg også.Jeg betaler gladelig mer for kjøtt når jeg vet det er fordi dyret får gå ute i det fri
Det er ikke alle som kan partere selv, ei heller alle som har mulighet til å handle maten direkte fra bønder.
Jeg har lært det hjemmenfra men vet en venninne av meg tok kurs på ett slakteri i bergensområdet så er sikkert mulig å bli kursetEnkel partering skulle jeg gjerne lært! Det er utrolig lettvint å netthandle ferdig oppskåret, men å gjøre en del av jobben selv er sikkert både tilfredsstillende og økonomisk.
Alt annet er så dyrt, at ribba kan fint være billig for min del. Evt sette opp ribbeprisen for å senke pinnekjøttprisen litt