Ukene etter fødsel - Samboer som deltar lite og ikke helt skjønner farsrollen

En tråd i 'Livet med barn' startet av HeleneTJ, 12 Okt 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. HeleneTJ Andre møte med forumet

   
 2. HeleneTJ Andre møte med forumet

  Kjenner jeg blir enda mer oppgitt i dag. Han kom hjem fra jobb i ettermiddag så spurte jeg om vi skulle møte han etter jobb i morgen for jeg skal møte en venninne i området rundt der han jobber. Så sier han at han har fri i morgen. I stede for å si dette til meg tidligere denne uken så vi kunne fått litt tid sammen så har han altså da venter til jeg gjorde meg en avtale med en venninne og der etter avtalt å drive med hobbyen sin i flere timer med en kompis... sykt dårlig gjort. Blir skikkelig skuffet. Samvær med familie burde stå høyest som prioritet.
  Er kanskje ikke så dumt å snakke med noen på helsestasjonen nei
   
 3. 1600km nord Flørter med forumet

  Fostår veldig godt at du blir sint og lei deg! Det høres definitivt ut som om han har hatt et skikkelig sjokk over hva det betyr å få en baby, og ikke vet hva han skal med det. Kan det være at han rett og slett prøver å unngå hele situasjonen, fordi han ikke vet hvordan han skal forholde seg til det? Det er overhode ikke uvanlig, tror jeg (menn! ) Det høres ikke ut som om dette er sånn han er til vanlig, så engasjert han var under svangerskapet.
  Helsestasjonen har helt sikkert erfaring med dette. Du kan kanskje nevne det for dem og så se om han kan være med på neste kontroll.
   
 4. HeleneTJ Andre møte med forumet

  Nei er absolutt ikke likt han, var jo som sagt så engasjert i svangerskapet! Kan være det er som du sier at han ikke vet hva han skal gjøre og derfor unngår alt. Har jo hørt om lignende situasjoner hvor menn bruker tid på å «godta» den mye rollen og tilværelsen, er bare sykt slitsom også blir man jo trist.
  Han skal være med på neste kontroll, allerede planlagt, så skal se om jeg kan få tatt det opp med helsesøster da
   
  • Liker Liker x 1
 5. 1600km nord Flørter med forumet

  Så bra! Da håper jeg at det ordner seg, for dere begge Lykke til!
   
 6. B Betatt av forumet

  Du må kanskje sette det litt på spissen for han da,og spørre om det er meningen at du skal sitte alene hjemme med babyen. Hvis du ammer,er det jo du som er helt nødvendig for babyen,men far er jo også viktig. Og far er jo ikke bare viktig for babyen,men for deg! Som hjemmeværende blir man jo fort litt isolert,og da må partneren stille opp og gi voksenkontakt. Noe annet vil jo selvsagt være frustrerende. Hvordan vil han føle det hvis han blir sittende alene hjemme med babyen både dag og ettermiddag når han skal ha permisjon?
   
  • Liker Liker x 1
 7. annth Flørter med forumet

  Jeg husker når vi fikk vårt første barn. Min mann deltok fra første stund. Skiftet bleie, holdt mens han mens jeg tok en dusj eller fikk slappet av hvis var våken etter han fikk mat(fikk han til rape/gulpe). Han tok til og med sønnen på trilletur så jeg fikk slappet av/sove også mens han sov.
  Synd at din samboer ikke deltar mer. Han kan gjøre mer, barnet ditt trenger både nærkontakt med både far og mor. Selvom du er hjemme hele dagen. Min mann lagde til og med middag til oss
   
 8. Poojenta Forelsket i forumet Høsthjerter 2017

  Her har ikke baby blitt født enda, men far innbilte seg lenge at det ikke er så mye han kan bidra med i starten. Jeg har sagt at selv om du ikke kan amme så er det jo mye annet du kan gjøre.
  Kan det være det som er problemet? Jeg skjønner at de tenker slik, men det et noe med å gjøre de bevisst på at kos, bleieskift, legging, trilling, og stell/bading er ting også fedrene kan bidra med kan være en liten oppvekker.

  Kan det og være at han tenker at det er lurt å jobbe mye nå mens baby er så liten, og heller kunne ta litt mer fleksitid når baby blir litt større og våken?
   
 9. Frøkna Flørter med forumet

  Hva med å la han ha ansvaret en stund for babyen?

  F.eks: Du drar på shopping/matvarehandel eller hva som helst uten baby mens far får ha ansvaret hjemme og knytte bånd uten deg tilstede?

  Det var en overgang/totalomveltning for oss da første kom - jeg ville ha med lille hele tiden samtid som jeg var av den oppfattelsen at far ikke "gadd" bortsett fra litt i helgene.

  Saken var kort fortalt at jeg ikke lot ham slippe til og gjøre ting på SIN måte med babyen - bare MIN måte var bra nok - uttrykte jeg ubevisst. Jeg feilet ofte jeg og måtte finne nye metoder etc mens han kun fikk en sur kjerring hengende over skulderen sin som påpekte hver minste "feil" han gjorde med babyen..

  Nå er første 4 år- vi gjør fortsatt ting vidt forskjellig og det funker for oss - ene og alene fordi vi lar hverandre prøve og feile. Misforstå meg rett, vi har våre uenigheter og krangler men de er ikke ofte (lenger) og kommer oftest når ene eller begge er slitne.

  Nr 2 kommer om noen uker og det blir nok helt sikkert en ny omveltning for alle i familien - men vi vil prøve på nytt å gi hverandre litt rom, tid og anledning til å prøve og feile hver for oss med den lille i starten.

  Dette funker for oss - men er ikke sikkert det er noe som passer dere.

  Uansett: lykke til!! Håper søvn, overskudd og alt kommer til deg/dere snarere enn snarest
   
  • Liker Liker x 2
 10. Hardusett Forelsket i forumet Høsthjerter 2017

  Det der! Mammabjørn instinktene tror jeg kicker inn til alle - og dermed blir det sånn at vi står over og sier “nei, ikke sånn, nei, hold sånn, nei, nei, sånn må du gjøre”

  Jeg vet jeg kan bli litt pirkete (har ikke fått babyen enda) - men har to hunder som er mine hunder (trener aktivt med hund) - der jeg må bite meg i tunga når samboer prøver å gjøre triks på stuegulvet.
  Derfor tror jeg at det blir enda vanskeligere og enda tøffere med en baby som har allerede vekket noen instinkter i meg, når den ligger i magen.

  For det sies at vi kommer fra to forskjellige planeter. Og mens vi knytter oss til barnet via kos, amming/mating, nærheten - som vi tar med oss i alle aktiviteter vi gjør når det gjelder stell, bading, skift - så gjør mannfolk det annerledes;
  De tuller. De fjaser, de spøker, lager lyder. Kanskje vifter ekstra med den skitne bleien. Lager fjertelyder. (De er jo fortsatt gutter i hodet)

  Og da står vi over der “Nei men nå må du huske viktige oppgaven her altså!”

  Derfor tror jeg også det er enklere for mannfolk å knytte seg når barna blir litt eldre - når de faktisk kan være med på fjasinga. Når de kan tulle litt med ungen - og vi mødre kanskje er litt mer avslappa til ting.

  Kjenner jeg samboeren rett vil han være tullete. Og jeg vil bli sur/irritert/redd. Han vil sikkert tulle med ting som stell, badinga, når han får babyen på seg tror jeg ikke automatisk at han vil bare kose og mose hele tiden - han vil sikkert ta tak i leppen, “late” som om babyen prater, gjøre bare masse tull - som jeg vil bli frustrert over.
  “NEI, du må være som meg, kos, nærhet og varme!”
  Men tror det er viktig at jeg allerede her bare må slappe av og tenke at det er hans måte å knytte seg til barnet. Mens min måte automatisk vil være nærhet og kos - for nå har jo kroppen tross alt forberedt seg på det hele svangerskapet!

  Nå sier jeg ikke at dette er tilfellet i trådstarters situasjon. Men syns det var en artig ting at du påpekte Frøkna! Satte i gang noen tanker til meg, da jeg sitter å forbereder meg på min førstefødte!
   
  • Liker Liker x 2
 11. Frøkna Flørter med forumet

  Mammabjørnen er der for å bli -man må bare finne ut hvordan tøyle den bjørnen i de ymse situasjoner man kommer oppi ;-) og især i relasjon til baby og pappa.
   
 12. Bkno2932372 Flørter med forumet

  Kanskje gi far konkrete oppgaver? Skifte alle bleier når han er hjemme, ha lille hud mot hud på bar overkropp på ettermiddagen, rydde kjøkken etc.

  Ville sagt at en kveld med hobby i uka er ok. Tror de trenger å lufte seg litt disse fedrene... Overtid er ikke ok!!!! Og overlat babyen litt til han mellom amminger, så må han prøve seg alene.

  Og han er jo nødt til å bli bedre på å kommunisere med deg!!!!!
   
 13. B Betatt av forumet

  Jeg tror det er gode råd fra en del her,å forlate får med babyen for en stund. For å handle,dusje,gå til frisør... Jeg har tenkt det,nettopp for å unngå å henge over han og mase,for at han skal skjønne arbeidet med babyen og for at jeg skal ha litt "fri" også. Det er nok slik begge to utvikler sin egen måte å være forelder på,å måtte håndtere en del ting på egenhånd.
   
  • Liker Liker x 1
 14. FrøkenFryd81 Glad i forumet Himmelbarn

  Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver, vi hadde det akkurat sånn.
  Min erfaring er at fedrene bruker mye lenger tid på å modne i rollen og synes det er vanskelig å vite hvordan de skal være/hva de kan gjøre osv..
  forstår veldig godt at du blir skuffet og lei deg, det burde du kanskje forklare for han tydelig også. De trenger ofte klare beskjeder
  Det jeg ville formidle er at mannen min brukte lang tid på å modne som pappa, men når det gikk en stund og gutten vår ikke lenger bare hang i puppen min, så ble han en helt annen!
  Kjempe engasjert, gjør alt, tar ansvar og setter seg selv til side!
  Han er sååå flink med han og ordner alt på strak arm nå, det tok bare litt tid..

  Så mitt råd er: fortell han hvordan du opplever det, avklar hvilke forventninger dere har til hverandre og ha litt tålmodighet med at noen menn trenger tid
   
  • Liker Liker x 1
 15. Styx Glad i forumet Snøfnuggene 2018

  Hvordan går det nå?
   
 16. 1600km nord Flørter med forumet

  Spent på det, jeg og Har dere vært på hs?
   
 17. Mamma til2 Flørter med forumet

  Han tror sikkert du har ferie fordi du er hjemme. Pump deg opp litt melk, og stikk ut en tur.. så han må være alene med babyen, gjerne vær borte lenge nok til at han både må gi mat, skifte bleier osv. Så han får se hva dette innebærer..
   

Del denne siden