Trodde medium stekt norsk oksekjøtt var innafor?

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Mammatil1håperpå2, 22 Apr 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Mammatil1håperpå2 Elsker forumet Desemberlykke 2018

  hørte aldri snakk om at oksekjøtt skulle være gjennomstekt i forrige svangerskap(9 år siden) og lurer på hvorfor det er farlig å spise biffen mdium stekt? Trodde norskt kjøtt skulle være trygt når det gjelder sykdom og bakterier?
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei Mammatil1håperpå2,

  Helsemyndighetene anbefaler gravide kvinner å kun spise varmebehandlede kjøttprodukter, spesielt med tanke på risiko for bakteriene Listeria og Toxoplasma. For å redusere risikoen for at disse bakteriene skal komme over i matvarer også etter at du har kjøpt dem inn, anbefales det også å oppbevare kjøttprodukter godt innpakket og i riktig temperatur, ha god kjøkkenhygiene (eks ikke blande rå kjøttprodukter med andre produkter og vaske godt av redskaper som har vært i kontakt med rått kjøtt), og følge godt med på holdbarhetstiden.

  Selv om risikoen er liten for at man skulle finne bakterier i norske matvarer, er det best å være føre var.

  Risikoen for bakterier er også årsaken til at gravide anbefales å kun spise melk og ost som er varmebehandlet (pasteurisert) og holde seg unna blå- og hvite muggoster, selv om den er pasteurisert. Upasteuriserte oster som er varmebehandlet godt (til det bobler), kan spises. Melk og meieriprodukter er for øvrig en fin kilde til viktige næringsstoffer for mor og barn, slik som kalsium og jod. Mange gravide og ammende får ikke i seg nok jod, og du kan lese mer om det viktige mineralet her. Du kan lese mer om hvilke oster det er trygt å spise og hvilke man bør ligge unna her.

  Det anbefales at man kun spiser kjøtt som er gjennomstekt eller -kokt. Matportalen har en god oversikt over hva gravide ikke bør spise her.

  Vi har også en fin oversiktsartikkel over hva man bør spise når man er gravid, her. Det er mye som er JA-mat også ;)

  Lykke til!
   

Del denne siden