Treåring med bæsjeangst

En tråd i 'Livet med barn' startet av Heipadei, 13 Mar 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Heipadei Forelsket i forumet Himmelbarn Februarlykke 2015

  Lille her har hele tiden vært "vanskelig" i magen. Når hun var baby prøvde vi ALT av kjerringråd ang avføring, og da mener jeg ALT ! Kom oss til legen å fikk resept på Movicol, og skulle gå på dette fast. Avføringen ble da "grøtete", og ikke noe farlig å kvitte seg med. Likevel har hun ikke hatt daglig avføring, men sånn noenlunde jevnt. I oktober/november ifjor slutten hun helt med bleiie. Det har gått litt opp og ned med bæsingen, men nå føler jeg vi virkelig har nådd bunnen. Hun har avføring 1 gang i uka ca. Hun hyyyyler, og VIL IKKE bæsje. Det er ikke hardt, så det er ikke det. Hun bare rett og slett nekter ! I tillegg er hun utstyrt med verdens beste knipemuskelatur, så hun bæsjer heller ikke i trusa. Ikke tisser heller faktisk. Så det er jo bra, i og for seg. Men vi skulle så inderlig fått kommet igjennom psyken hennes, og fått henne til å bæsje liiiitt oftere. For 1 dag i uka ER forlite med det inntaket av mat hun har. Da blir tarmen helt full, og likedan blir doskåla kan man si. Har noen av dere hatt det sånn ? Hva har hjulpet ? Vil nevne igjen, det hjelper IKKE med avførende matvarer, masse drikke, godsnakk, premielokking, klistermerketavle. Det er ren og skjær vilje. Prøvde å si til henne at om hun ikke bæsjer må vi kanskje til legen, men da strålte hun opp som ei sol selvfølgelig. Hun har jo ikke noen dårlig opplevelse med lege og tror derfor det er gøy... Bah... Hjelp ? Noen ?
   
 2. Leva1 Flørter med forumet

  Har det likt med 2åringen her i huset, men faktisk hjelper det best å vente, støtte og snakke om at bæsjen ikke liker å være inne i rompa, og er lei seg siden den vil ut osv. Etter bæsjingen rose, legge vekt på at nå ble alle glade og at "det var jo ikke så farlig".
   
 3. 87'modell Forumet er livet

  Hvordan var bleieslutt?
  Mislikte hun å bæsje mens hun gikk med bleie også?
   
 4. Remy Gift med forumet Novembergull 2017

  Høres veldig kjent ut! Vår treåring har heller ikke bæsjet daglig, men jevnlig. Hun vegret seg litt for å bæsje på do da hun sluttet med bleie i fjor, men det gikk seg veldig raskt til, og har vært null problem fram til i vinter. Da var det brått slutt. Hun holdt seg og holdt seg og nektet for at hun måtte bæsje, men det har heldigvis blitt litt bedre igjen nå. Det vi har gjort er å gi henne noe å holde på med mens hun sitter på do. En periode har hun fått ha nettbrett, som liksom er den ultimate belønning for henne, men nå prøver vi å trappe ned bruken av det igjen, og heller avlede med andre ting (bøker, tegne, hva som helst som får henne til å sitte der).
   

Del denne siden