Du kan bruke kokosmelk i mye
Vi hadde en meget rask og enkel torskecurry i går:
Surr løk, paprika og gulrot sammen med rød (eller grønn) curry paste. Tilsett kokosmelk (en halv stor boks pleier være nok), en sprut sitron, og litt buljongpulver. La koke litt. Tilsett torsk i terninger, og la trekke. Server med ris.
I dag skal vi ha søtpotetsuppe med kylling:
Stek løk og hvitløk med litt rød curry paste, tilsett søtpotet og gulrot i terninger, og røde linser. Ha i vann nok til å dekke grønnsakene, samt litt buljong, og la koke i ca 20 min, til grønnsakene er møre. Mos med stavmikser. Tilsett kokosmelk, en sprut sitron, og litt fish sauce (kan utelates, men gir litt ekstra smak). Tilsett stekte kyllingbiter, og server, gjerne med godt brød til.
Annet:
Bakt laks med couscous, soyasaus og salat
Bakt laks med byggris, soyasaus og diverse kokte grønnsaker (man tager hva man haver av frossenpose..)
Bak laks sammen med epler, sjalottløk, reddiker og potetbåter, med masse dill på.
Kyllingwok med det du måtte ønske av grønnsaker, gjerne med litt kokosmelk så den blir kremet og god. (tips: du kan fryse kokosmelk ned i terninger om du ikke bruker hele boksen, så har du lett tilgjengelig neste gang du bare trenger litt)
Kyllingwok med nudler: Stek kylling, løk, hvitløk, paprika, gulrot og gjerne sopp. Lag woksaus av soyasaus, honning, ingefær og kanskje litt chili om du ønsker. Ha over wokblandingen, og server med nudler.
Kjøttdeig og spaghetti er jo en annen enkel klassiker, hvor du kan lage stor porsjon kjøttsaus og fryse ned til travle dager.
Chili con carne, enten med karbonadedeig eller strimlet svin: Stek løk, hvitløk, grønn og rød paprika, tilsett hermetiske tomater, og la koke. Tilsett bønner av ønsket sort (vi liker godt chilibønner på boks, eller vi bruker bare kidneybønner eller tomatbønner), og kanskje litt mais. Server gjerne med avokado eller guacamole.
Svinecurry: Stek strimlet svin. Stek så masse rødløk sammen med rød currypaste. Ha i kokosmelk og kok opp. Tilsett sukkererter og epler i biter så det blir varmt men ikke mykt, og ha i svinekjøttet. Server med ris.