Sprøytepose og tupp

En tråd i 'Matforum' startet av Snuppeluppen, 17 Jul 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Snuppeluppen Glad i forumet Vi som prøver :)

  Jeg er ganske nybegynner på pynting av kaker, men håper å kunne lære meg å lage slike flotte cupcakes med rosett på toppen.

  Dere som er drevne på dette, hvilken sprøytepose og tupp bruker dere? Gjerne link/bilde om du har :)

  Og hva er din favorittopping/frosting? Del gjerne oppskrift
   
 2. K+N=ML Gift med forumet

  Finnes utallige tyller (sprøytetupp) kommer an på hva slags utrykk du vil ha ;) til cupcakes bruker jeg som regel de stjerneformede.
  Har både engangs og gummiposer, så lenge de er store, så spiller det liten rolle synes jeg.

  Cacas sine er fine
   
  • Liker Liker x 1
 3. Prøver2018 Elsker forumet Vi som prøver :)

  Wilton sin 1M er min favoritt til fine roser :) begynn i midten og jobb utover. Det lærer du fort. Sprøyteposer har jeg kjøpt på Jernia, sånne engangs fra Blomsterberg. Har en gjenbrukbar fra Wilton også. Den er litt bedre å jobbe med, men syns det er så kavete å vaske for hver gang Favorittfrostingen er sånn gulrotkakekrem. Pleier ikke bruke oppskrift, bare slumper litt med romtemperert smør, kald smøreost (f.eks. Philadelphia naturell original), vaniljesukker, melis og litt sitron
   
  • Liker Liker x 1
 4. Woia Bli kjent med forumet

  Kjøp sprøyteposer fra Jernia eller ebay så du slipper å kline med gjenbruksposer. Jo mer kremost du bruker i frostingen jo mer ustabil blir den å jobbe med, anbefaler å finne deg noen gode oppskrifter uten kremost om du skal få til skikkelig pen sprøyteteknikk som ikke flyter utover fordi du lar den stå en time eller to. Det viktigste er å romtemperere smør/kokosfettet ordentlig før du starter så det ikke blir småå gjenstridige klumper som tukler med pyntingen din. Jeg bruker en grunnoppskrift på frosting fra bakekurs og tilsetter ønskede smakstilsetninger og farger. I tillegg er det veldig greit med et basisutvalg strøssel, spiselig glitter osv som man kan bruke litt av på toppen. Ikke for mye, less is more! Blir ofte veldig imponerende og enkelt å få til.

  Anbefaler å søke på youtube etter f.eks wilton rose tip, eller wilton buttercream techniques så får du sett mange forskjellige tipper i bruk og plukke ut de du liker best. Mange kan brukes på flere måter. De koster rundt 45 kr per stk i butikk. :)
   

Del denne siden