Pass til barn og barn på reise

En tråd i 'Livet med barn' startet av annth, 12 Aug 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. annth Flørter med forumet

  Det kan se ut min sønn skal på sin første flytur i løpet av høsten.
  Han er litt over 3 år og har aldri hatt pass. Har noen erfaringer med ordning av pass på samme alder som han og hvordan det foregår? Tar man bilde der?

  I tillegg har min sønn en kronisk sykdom(nyfødt diabetes) som gjør at vi må ha med medisin(tabletter) på flyreisen. Han tar den 3 ganger daglig og i tillegg har han ett blodsukker apparat.

  Bør jeg skaffe bekreftelse fra fastlegen eller fra diabetes lege? Hva er annet er viktig å huske som jeg bør ordne før reisen?
   
 2. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Ta med med fødselsattest og fullmakt fra pappaen når du skaffer pass. Klarer han å sitte i ro på instruks det med munnen igjen og de i kameraet så kan han ta bilde der, hvis ikke må du til fotograf.

  Du må ha legebekreftelse for å ta med medisin ja
   
  • Liker Liker x 1
 3. annth Flørter med forumet

  Takk for svar. Han pleier å fotogen når vi skal ta bilde i både barnehagen og hjemme. Da må jeg prøve å ordne det andre med legen.
   
 4. 87'modell Forumet er livet

  Det er viktig at du bestiller eget sete til ham, og tar med bilstolen inn på flyet. Det finnes gode seter som er egnet for flyreiser, som ikke koster all verden å kjøpe hverken brukt eller nytt. Tryggeste måten å fly på for små. :)
   
 5. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Hvilke seter kan festes kun med magebelte?
   
 6. 87'modell Forumet er livet

  Britax two way og Britax Max way er de som er mest brutk (og enklest i bruk) og Axkid Minikid (men det er tungt, og passer ikke på alle fly). :)
   
 7. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Visste ikke at det fantes jeg. Og det får man lov å bruke? Noen forbyr jo tom bæresele, man skal helst bruke den selen rundt livet på ungen, noe som er mye mer usikkert

  Når jeg fløy med ettåring var ikke eget sete et alternativ. Bestilte på nett da...

  Men ingen babybilstoler?
   
 8. 87'modell Forumet er livet

  Jo, det glemte jeg helt, beklager. Maxi Cosi cabriofix funker ihvertfall, og jeg tror i grunn de fleste like modeller funker.
  Bæresele er jo langt ifra sikkert, for da fungerer barnet som airbag for den voksne.
  Bilstolen sitter jo fast, og barnet blir ikke slynget noe sted. :)
  Og ja, det er lov så lenge stolen er godkjent etter RC44, og et bilsete som er innenfor anbefalt "utløpsdato" i dag er det. ;)
   
 9. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Ja altså jeg sammenlignet bæresele og at barnet må sitte på fanget med et belte en runde rundt magen som er festet i mors belte. Fungerer like mye som airbag - eller kastes ut. For det beltet funket jo ikke i det hele tatt. I turbulens vil jeg tro bæresele er bedre enn det.

  Men får man eget sete til babyen er jo bilstol best helt klart :)
   
 10. 87'modell Forumet er livet

  Ja, så lenge den voksne er festet og det er godt med plass til setet foran er jo sjansen mindre med bæresele.
  Men ja, bilstol er best, og bestiller man tidlig nok får man jo gjerne de billettene man trenger. :)
   
  • Liker Liker x 1
 11. isfrid Glad i forumet

  Når det gjelder pass og bilde, så er det lurt å kontakte politistasjonen der du skal søke om pass. Det praktiseres litt ulike aldersgrenser når det kommer til å ta bilde der eller om man må ta på forhånd. Noen steder sier de at alle under 4 år må ha med bilde.

  Du kan lese om kravene til passbilder på www.politi.no. H
   
 12. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Her var det masse ledig plass, men fikk ikke bestille eget sete til barn under 2 år. Mulig jeg kunne det hvis jeg hadde ringt å spurt, ikke booket på nett, men vet ikke.
   
 13. annth Flørter med forumet

  Det med barnesete visste jeg ikke om behøves. Vi har ikke helt bestemt oss ennå om det blir reise eller ikke ennå. Vi skal bestemme oss i løpet av kort tid. Jeg leste det på flyselskapet sin side.
   
 14. Katrine92 Glad i forumet Julimammaer 2016

  Barn over tre år får vel automatisk eget sete? Når vi reiste med vår på 11mnd satt/sto han bare på fanget, men var bare 3-4 timer :)
   

Del denne siden