Oppskriftstråd for utfordring uke 4 & 5

Avocado

Forumet er livet
Tilgangsansvarlig
VIP
Assistert-jentene
Snøfnuggene 2018
Febbisbebbis'18
Her kan dere dele oppskrifter dersom dere vil delta på utfordring uke 4 :)
 
Grove scones:

4 dl hvetemel (ca.)
4 dl sammalt hvete grov
1/2 ts salt
4 ts bakepulver
1 beger kesam naturell, original eller mager
1 dl lettmelk
-Gir 8 store biter

250 grader i ca 10 min

Bland mel, salt og bakepulver, og tilsett kesam og melk. Rør sammen til en deig, gjerne i en kjøkkenmaskin. Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca 15 cm i diameter.
Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Skjær et kryss i hver kake med spiss kniv før du steker dem. Bryt dem fra hverandre, og spis![emoji4]
 
038fb3fb94934448a1e7e56e26b61ac3.jpg

Kjempegode, og metter godt :)
 
Kyllingsuppe

Løk
Chili
Ingefær
Hvitløk
Gulrot
Kylling
Kraft
Kokosmelk
Koriander

Stek løk i litt olje til den er blank, ha i hvitløk , chili og ingefær svisje litt i noen minutter før gukrroten tilsettes. Ha så i kraft og la d koke i 5 min, ha i kokosmelk og koriander til slutt kok opp så ferdig
 
Denne er nok gjerne litt enkel, men vanvittig god som mellom-måltid :happy:

Banan/ Kiwi smoothie (gir 3-4 glass om jeg ikke husker feil)
1 banan
3 kiwi
4 ss havregryn
en god håndfull isbiter
250g vanilje yoghurt
2dl melk

Edit: Glemte å legge til at alt såklart kjøres i en blender for å få en super smoothie!
 
Last edited:
Kyllingform

Steik ønska mengde bacon og sopp i godt med smør, tilsett kremfløyte og kok opp. Smak til med salt, pepper, timian og urter. Ha kyllingfilet i ei form og hell over sausen med sopp og bacon. Steik i ovnen på 200grader i ca 20min.

Server med kokte poteter eller heimelaga potetmos og kokt gulrot. Evt ein god salat.
 
Kyllingburger med søtpotet (554 kcal)

120 g Kyllingkjøttdeig
80 g glutenfri hamburgerbrød
120 g søtpotet
Salat
Sennep
Basalmico

Kyllingkjøttdeig formes til burger og stekes i litt eller ingen olje.
Søtpoteten skjæres opp, pensles med litt olje. Stekes i ovnen 200 'c i 30 min. Som dressing på burgeren brukes senere og på Salten basalmico

d65448026f67ce7a6e6f33140de4c6e0.jpg
 
Thaisalat med kyllingspidd og peanøttsaus
Salat:
Kutt gulrot, agurk og kål i julienne (tynne strimler). Ikke bruk den våte kjernen på agurken. Denne kan skrapes ut med en skje.
Hakk opp rikelig med koriander og bland det hele sammen. Klem rikelig med lime over salaten før servering.

Kylling:
Kutt kyllingfilet i passe store biter. Mariner med en blanding av salt, pepper, olje, honning og sriracha. Sett på spyd og grill (eller stek i ovn/panne).

Saus:
3 ss peanøttsmør
6 ss hoisinsaus
2 ts sriracha
Noen ss kokende vann for ønsket tykkelse.
Bland alt sammen og rør. Fort ferdig og klar for servering :)
 

Vedlegg

  • IMG_1427.JPG
    IMG_1427.JPG
    826,2 KB · Visninger: 22
  • IMG_1428.JPG
    IMG_1428.JPG
    632,1 KB · Visninger: 21
Last edited:
Enda en :)

Supergrønn ertesuppe:

1 pose fryste erter (kan også hive oppi brokkolistilk hvis du har)
2 sjalottløk
1 ss timian
Olivenolje
Buljong etter smak
1 Fløteskvett
1 pakke bacon
1-2 ss rømme
Salt
Pepper

Hakk bacon i små biter og stek. Disse kan settes til side. Dette er topping :)

Surr løk i litt olivenolje til den er blank.
Ha i timian mens det steker.
Ha i de frosne ertene og buljong. Jeg har ofte brukt Maggi grønnsaksbuljong. Syns den er god :)
La det hele koke 7-8 minutter.
Blend hele massen i blender eller med stavmikser.
Smak til med salt, pepper og en fløteskvett.

Serveres med bacon på toppen og gjerne en rømmedæsj. Grovt brød med smør ved siden av metter litt ekstra da dette er mager middag ;)
 

Vedlegg

  • IMG_20150217_170353.jpg
    IMG_20150217_170353.jpg
    449 KB · Visninger: 22
Tom Yum suppe - denne synes jeg er kjempegod og veldig rask og enkel å lage!
Oppskrift for 2 personer

8 dl kyllingkraft (jeg bruker buljong)
200g kyllingfilet
4 plommetomater
2 vårløk
1 rød chili
4 cm ingefær
2 sitrongress
1 løk
Frisk koriander
Salt og limesaft
Soyasaus evt. fiskesaus

Kok opp kraft/ buljong og ha i chili, ingefær og sitrongress. Ha i strimlet kyllingfilet.
Kok til kyllingen er gjennomkokt. Kutt resten i terninger og ha i suppa.
Kok i ca. 3 minutter, smak til med limesaft og soyasaus evt. fiskesaus om du liker det. Ha over hakket frisk koriander og server!
 
Blomkålsuppe
2 pers

1 løk hakket
2 fedd hvitløk finhakket
1 hode blomkål i buketter (hold noen buketter til siden)
5 dl vann
1 ss olje eller smør
Salt
Pepper
Evt. Buljong
1 pk bacon

Stek løk, hvitløk og mesteparten av blomkålen i smør/olje til løken er gyllen og blomkålen mykner.
Tilsett vann og evt buljong og la det koke ssmmen i 10-20 min.

Stek bacon sprøtt på stekebrett i ovnen.

Bruk en stavmikser og mos suppa sammen. Sett på plata igjen og tilsett de siste bukettene. La suppa stå på lav temperatur til bukettene er møre.

Server gjerne ved siden av grove baguetter! [emoji4]
20170419_160218.jpg
 
Hjemmelaget kremet tomatsuppe:

2 kartonger/bokser hermetisert tomat
1 gul løk eller 2-3 sjalottløk
1 feddfri hvitløk
2-3 stilker stangselleri
Olivenolje
Buljong
Matfløte
Timian
Basilikum
Sukker
Salt og pepper
Pasta til å ha oppi
Parmesan til topping

Hakk løk, hvitløk og stangselleri i biter. Stek det blankt i en kjele i olivenolje. Ha i tomater, urter og buljong. La det hele koke ca 10 minutter. Kjør alt i en blender eller med stavmikser.
Ha det tilbake i kjelen og tilsett fløte og salt & pepper etter smak. En liten skje sukker fjerner syre i suppa, men kan sløyfes.
Gi den et lite oppkok før servering.
Server med pasta og parmesan :)
 

Vedlegg

  • IMG_1545.JPG
    IMG_1545.JPG
    904,7 KB · Visninger: 15
Mmmmm, brokkolisalat [emoji39]

1 brokkoli liten/mellomstor
2 dl lettmajones eller majones
1 ss sukker
1–2 ss eplecider- eller hvitvinseddik
100 g bacon, skåret i biter og sprøstekt
1 liten rødløk, finhakket
50 g rosiner
30 g ristede pinjekjerner
4 ss hakket persille
Slik gjør du:
Rens brokkolien og del den i minibuketter. Visp sammen majones, sukker og eddik. Bland sammen brokkoli, majonesdressing, sprøstekt bacon, rosiner, rødløk, pinjekjerner og persille.
 
Denne er enkel, men god!

Enkel grønnsakssuppe
(4-5 porsjoner tror jeg)
Ca 4 poteter
Ca 4 gulrøtter
I tillegg pleier jeg å bruke feks pastinakk eller purre, evt annet som jeg har i kjøleskapet.
Kjøttpølser uten skinn (jeg syns de av kylling og kalkun er gode)
1,5 liter buljong

Kutt alt opp i passende biter, kok opp vann, hiv i grønnsaker og kok til de er ca møre, ha i pølsene og kok litt til, server gjerne med godt brød til.
 
Søtpotetsuppe med sprøstekt bacon

Til ca 3 pers

1 løk, 2 fedd hvitløk delt i små biter
En fingertupp chili finhakket
En dæsj ingefær finhakket
1 ss currypaste- kan sløyfes
5 dl grønnsaksbuljong
1-2 gulrøtter i terninger
3 middelsstore søtpoteter i terninger
2-4 dl kokosmelk eller mandelmelk
1 halv lime
1 pk bacon (stekes i ovn på brett)
Koriander til topping

Stek løk og hvitløk gyllent i olje.
Tilsett chili og ingefær og la det surre litt. (Dytt inn evt. Currypaste her)
Tilsett grønnsaksbuljong, gulrøtter og søtpotet. Kok opp.
La det koke i 20 min eller til søtpotetene blir myke. Tilsett kokosmelk mot slutten av koketiden, før potetene er ferdige.

Skru av plata og bruk en stavmikser til å mose innholdet i kjelen til en tjukk suppe. Smakstilsett med lime, salt og pepper.

Ha oppi suppeskåler, og bryt i biter med bacon på toppen. Toppes med koriander! Serveres gjerne med en båt lime og varme rundstykker. [emoji4]
 
Back
Topp