Oppfølging ved ny graviditet

En tråd i 'Vi som har mistet etter uke 12' startet av Aoede, 16 Jul 2017 kl 11:54.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Aoede Forelsket i forumet Julibaluba 2017

  Hei

  Jeg er dessverre ny på denne delen av forumet.

  For å gjøre en lang historie kort så ble jenta vår tatt med hastekeisersnitt i juni, i uke 35+3 etter at jeg hadde kjent lite liv den samme dagen. Hun ble lagt i respirator men etter å ha tatt MR av hjernen så fikk vi vite at hjernen hadde blitt så skadet av oksygenmangel i magen(det skjedde den samme dagen som jeg kjente lite liv) og det var ikke noe legene kunne gjøre. Respiratoren ble koblet fra en liten uke senere og hun sluttet å puste etter 4 timer.

  Vi skal få svar på prøver og ha samtale med leger/gynekologer osv så disse spørsmålene skal jeg også stille til de, men det er ikke før midten av september og dette er ting jeg tenker mye på. Skal ikke begynne å prøve igjen før etter den samtalen. Fødte på Ahus.

  Jeg lurer på hvordan oppfølgning dere fikk ved neste svangerskap, dere som har opplevd dødfødsel sent i svangerskapet eller opplevd noe av det samme som oss.

  Det ble som sagt hastekeisersnitt her, og jeg vil ha keisersnitt neste gang også. Vil det bli noe problem å få det innvilget? Og hvor lenge før termin kan det bli utført? Jenta vår var helt ferdig når hun ble født i uke 35 og ville ikke hatt noen problemer hvis hun hadde blitt født dagen før feks. Jeg vil jo pga det at babyen skal bli født så tidlig som mulig uten at den tar skade av det selvfølgelig.

  Tusen takk for svar :) ❤️
   
 2. snippsnappsnuppa Forelsket i forumet Vi som prøver :)

  Vil bare gi deg en stor klem! Har verken blitt gravid igjen etter å ha mistet, eller vært gjennom keisersnitt, men vet hvor vondt det er å miste et barn sent i svangerskapet.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Vbt Andre møte med forumet

  Hei,
  Vi mistet jenta vår etter fødsel, så jeg har litt andre redsler, enn mange som har mistet i svangerskapet, men vi fikk tett oppfølging under neste svangerskap, under fødsel og etterpå. Fikk inntrykk av at våre ønsker ville bli tatt hensyn til. Men jeg har dessverre sett blant en del andre som har mistet, at hvilken oppfølging man får i neste svangerskap dessverre avhenger både av hvilket sykehus man tilhører og hvilke jordmødre/ leger man kommer i kontakt med.
   
 4. Aoede Forelsket i forumet Julibaluba 2017

  Tusen takk for svar, trist å høre om jenta deres ❤️ Jeg har inntrykk av at Ahus gir veldig god oppfølging, så jeg håper at det stemmer. De har vært veldig flinke til nå :)
   
 5. Vbt Andre møte med forumet

  Hørt gode ting om ahus, de har blant annet sorgsenter der, så virker som de jobber en del med å bli gode på disse tingene. Og så er det jo slik at de store sykehusene har mer erfaring også.
   
 6. Aoede Forelsket i forumet Julibaluba 2017

  Ja, vi skal på sorgsenteret i august. Fikk innkalling i posten få dager etter at sykepleierne på nyfødtintensiv henviste oss. Har hørt mye bra om det.
   
 7. Vbt Andre møte med forumet

  Snakk med de om plan for nytt svangerskap. Jeg har ikke trengt henvisning, har ringt direkte til "mine", eller det fungerte ved forrige runde i alle fall, tenkte å ringe i morgen igjen i håp om at det fungerer en runde til (var det jeg fikk beskjed om ved utskriving etter sist fødsel)
   
  • Liker Liker x 1
 8. SMD Elsker forumet Desemberlykke2017

  Kondolerer så utrolig mye for tapet deres.

  Vi mistet Thea i uke 36+5, måtte føde hun vanlig og hun ble født to dager etterpå. Hun var syk og hadde Williams syndrom, til tross for det så skulle hun jo leve. Men ting ville det anderledes. Obduksjonen viser akutt oksygenmangel som dødsårsak. De har ikke funnet noe mer morkake eller navlesnor. Så helt hva årsaken er kan de ikke si.

  Utover det så fikk vi flott oppfølging av KK, vi har fått gått i sorggruppe. Lege, prest, venner, familie, kollegaer og jordmødre har stått på og virkelig vist all støtte de kan gi.

  Vi er nå gravid igjen. Vi har fått kommet inn på ul uke 8,12,18 og 24. Vi får også ekstra ultralyder utover det når vi ønsker. Jeg går til JM en gang i uke for å høre hjertelyd. Jeg ønsker å føde normalt, men har uttrykt at jeg ikke ønsker å gå over tiden og ønsker ikke å bli sendt hjem viss vi kommer inn på Haukeland og noe er i gang. Jeg har til enhver tid mulighet for å kontankte og komme inn til KK. Det står i journalen min.

  Jeg føler vi blir veldig godt fulgt opp, men man må også huske å være ærlig om hva behov og hva man trenger for å føle seg trygg. :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Eskimonika Elsker forumet Marsboerne 20 18

  Leit at dere mistet jenta deres.

  Jeg vet ikke, men jeg tror ikke det blir planlagt keisersnitt til tidligere enn 37-38 uker. Vil dog anta at dere vil få tett oppfølging og ha mulighet for å komme inn til sjekk alt dere trenger på slutten.

  lykke til!
   
  • Liker Liker x 1
 10. Aoede Forelsket i forumet Julibaluba 2017

  Trist å høre om lille Thea ❤️ Høres vel ut som det samme som skjedde med jenta deres skjedde med vår, men vi har ikke fått svar på obduksjon og prøver av morkaka enda. Williams syndrom har jeg ikke hørt om før, men fikk dere vite at hun hadde det før fødselen?

  Høres jo ut som dere får en super oppfølging! Og gratulerer med graviditeten :) Håper vi får tilbud om en liknende oppfølging som dere har når den tid kommer!
   
 11. SMD Elsker forumet Desemberlykke2017

  Nei, de oppdaget at hun ikke vokste i uke 34 så med mer undersøkelser fant de hull i hjertet. Først trodde de downs, så gikk de over til trisomi 13 eller 18. Så vi fryktet jo det værste. Tok fostervannsprøve for å få svar, fødte hun en onsdag, torsdagen fikk vi vite at det ikke var de trisomi feilene. 14 dager etter fostervannsprøven fikk vi svar på den at det var Williams syndrom. Jeg hadde heller ikke hørt om det, men uansett så var det jo oksygenmangelen som er den skyldige. :(

  Vi får helt super oppfølging. Eneste jeg anbefaler deg er å gi beskjed om hva du ønsker. Verken lege eller jordmor er synsk, og man har gjerne forskjellige behov :)
  Kjempe mye lykke til med prøvingen videre, og håper virkelig dere får all den pppfølgingen dere trenger. :)
   

Del denne siden