Noen som er gode på sukkerbrød?

En tråd i 'Generelt' startet av AB, 9 Jul 2010.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
  1. AB Forumet er livet

    Holder på å lage ei kake som heter Ambasadekake. Fant oppskriften på detsøteliv..
    Det er altså ett sukkerbrød som det står man skal sette midt i kald ovn på 160 grader i ca 1 time. Det gjorde jeg. Å etter 20 minutt begynte det å lukte brent. Å da jeg kikka i ovnen var halve toppen brent. Kjempemoro[8D] Lot den stå ferdig å det ser ikke ut til at noe annet er brent enn litt av toppen så skal prøve å kutte av å se om kaka er brukans.
     
    Men.. hva gjør jeg feil?[8|] 
     
  2. MissWannabeGoodGirl Elsker forumet

    jeg varmer opp ovnen først, så lar jeg det stå 30-40 min alt etter hvordan ovnen er osv!
     
  3. AB Forumet er livet

    ORIGINAL: MammanTilKevin

    jeg varmer opp ovnen først, så lar jeg det stå 30-40 min alt etter hvordan ovnen er osv!

     
    ok.. jeg fulgte bare oppskriften jeg[8D] Men kanskje jeg skulle ha varmet ovnen opp først...hmmm..
     
  4. Kittekat Forumet er livet

    ORIGINAL: MammanTilKevin

    jeg varmer opp ovnen først, så lar jeg det stå 30-40 min alt etter hvordan ovnen er osv!
     
  5. Melina_ Glad i forumet

    Så rart! [8|]
    Jeg pleier også å sette inn i kald ovn og steke ca en time, så kan ikke helt se for meg hva som har gått galt... Aldri opplevd før!
     
  6. Atpåklatten kommer i juni :) Elsker forumet Sommerfuglene <3

    Du brukte ikke varmluft? Ovnen blir raskere "altfor varm" da, i tillegg blir det i ovnen altfor raskt ferdig [:D]
     
  7. toneany Blir prøver igjen etterhvert... VIP

    Jeg vet ikke helt hva som gikk galt, men jeg kan tipse om at farmor pleier å slenge litt bakepapir over kaka dersom den begynner å bli godt stekt på toppen før den er ferdig.
     
  8. AB Forumet er livet

    ORIGINAL: toneany

    Jeg vet ikke helt hva som gikk galt, men jeg kan tipse om at farmor pleier å slenge litt bakepapir over kaka dersom den begynner å bli godt stekt på toppen før den er ferdig.

     
    Godt tips[:)] Hvis jeg må lage kaka på nytt så skal jeg prøve det...
     
    brukte ikke varmluft[:)]
     
  9. Generalen Gift med forumet

    jeg steker alltid sukkerbrødet på 180grader i 40-45min, alltid oppvarmet ovn.

    hag har aldri hatt et mislykket sukkerbrød, og jeg har laget noen tusen i mitt liv (er konditor) [8D]


    men kan høres ut som om ovnen din posjonerer ut varmen feil, eller at kaken var feil plassert i ovnen.
     

Del denne siden