Motorisk utvikling vurdering

En tråd i 'Premature barn' startet av endelig_vår_tur, 12 Jan 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. endelig_vår_tur Forumet er livet Maiblomstene 2017

  Lille snuppa har begynt å ta igjen på motorisk utvikling. Blir vurdert med et skjema og har gått fra 25 percentilen til midt i mellom den og 50 percentilen på 1 mnd. Er det vanlig at de etterhvert tar igjen terminbabyer?
   
 2. Stolt mamma Flørter med forumet

  Prematur babyer er like forskjellige som terminfødte babyer når det kommer til utvikling. Har to premature (født i samme uke og nr 1 veide 2100 og nr 2020). Storebror er nå 19 mnd og henger langt etter både når det gjelder vekst og grov motorikk (ligger foran på fin motorikk). Lillesøster er snart 5 mnd og hun ligger foran termin fødte barn både når det gjelder vekst og grov motorikk. Det viktige er ikke hvordan hun ligger ann sammenliknet med «normalen» , men at hun følger sin egen kurve. Begge mine følger sin kurve, men jeg kan ikke sammenlikne de med hverandre ;)
   
 3. 87'modell Forumet er livet

  Ja, det er normalt, men det er også normalt at de kan ligge etter. Normalområdet er stort. :)
  Det er også normalt at et barn kan ligge langt frem på noen områder, og henge etter på andre, også barn født til termin.
  Miljø spiller også inn i en viss grad.
   
 4. VictoriaH Ventende August 2018

  Har ingen premature selv (bank i bordet), men har mange i omgangskretsen. Varierer veldig hvor fort og om de har tatt igjen de født til termin.

  Sønnen til ene er født uke 35 og var fra dag 1 bedre motorisk enn de født til termin, samme med datteren til ei venninne født uke 30. Hun tok de igjen og gikk foran veldig raskt. Ganske utrolig med tanke på at hun er 10 uker prematur. Men klarte seg fint fra første stund.

  Så har jeg en annen venninne hvor datteren henger fortsatt etter, 1 år gammel korrigert.
   
 5. Endelig Glad i forumet Marsboerne2017

  6 uker prematur her, og langt forran mange jevnaldrene nå, varierer veldig.
   
 6. LilleUllsokk Gift med forumet Septembermødre <3 Januarlykke 2019

  Utviklingen til de premature varierer nok veldig og er nok avhengig av mange ting, både hvor tidlig de er født, om det var noen komplikasjoner (blødninger i hodet), hvor lenge de trengte hjelp tio pusten, arv, miljø, om de har noen senskader etc. De vil jo etterhvert i mange tilfeller hente seg inn til normalen. Relativt mange premature sliter jo med hypetaktivitet/uro/atferd når de blir større også
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden