Letrozol og fastlege

En tråd i 'Vi som prøver / Før svangerskapet' startet av Snuppeluppen, 14 Jul 2018 kl 08:25.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Snuppeluppen Forelsket i forumet Vi som prøver :)

  Var hos fastlegen denne uka, og håpet å få ny resept på Letrozol. Fikk resept på 30 piller når jeg var på Hausken. Hausken var en dags utredning, og vi hadde ikke planer om å holde kontakten med de. De anbefalte IVF i det offentlige, og de skrev oss derfor ut av systemet der etter den dagen.

  Nå vil ikke fastlegen skrive ut Letrozol, fordi han ikke har gjort undersøkelser og vet nok om dette, i tillegg fant han ikke Letrozol i felleskatalogen.

  Noen som har lignende erfaring? Hva gjør vi nå? Det er vel vanlig å bruke Letrozol i mer enn to pp? Kan jeg gå til min offentlige gynekolog og få videre resept?

  (Tilleggsinfo: Hausken satt meg på Letrozol og Metformin i påvente av IVF. Vi har dessverre fått avslag på IVF da jeg veier for mye. Er nå i gang med vektnedgang. Håpet å fortsette med Letrozol for å øke sjansene for graviditet på egenhånd før IVF).

  Alle tips og råd mottas med stor takk
   
 2. Maddieh Gift med forumet Vi som prøver :)

  Fastlegen min vil heller ikke skrive ut noe som gynekologen min styrer med, han mener at det får gynekologen gjøre, siden han ikke er helt up to date mtp alle hormonene jeg tar osv. Så vet ikke hva du kan gjøre dessverre. Håper vektnedgangen går bra!
   
 3. lillespøn Glad i forumet

  Om fastlegen ser etter Femar i Felleskatalogen, er dette synonympreparatet til Letrozol. Altså samme medikament men forskjellig navn
   
 4. Symaskin Gift med forumet Vi som prøver :) Maiblomstene 2017

  Fastlegen er ikke noe spesialist innen infertilitet. Be ham henvise dere til gynekolog som da undersøker dere og evt. sender henvisning til det offentlige.
   
 5. tantelilla Forelsket i forumet

  Hvor mye Letrozol har du tatt? Hvis du har brukt opp 30 piller på 2 pp?

  Jeg brukte 5 eller 10 piller per pp, ikke hørt om noen med trippel dose.

  Men til spørsmålet ditt, jeg skjønner godt at fastlegen ikke skriver ut letrozol. Gynekologen jeg fikk det av ga meg dessuten ikke lov til å ta det uten oppfølging - jeg kunne til slutt få ta enkel dose uten sjekk, men ikke dobbel.
   
 6. Snuppeluppen Forelsket i forumet Vi som prøver :)

  Jeg fikk 30 piller, med beskjed på Hausken om å ta en pille morgen og en pille kveld hver dag i en uke fra fjerde mensdag. Det blir 28 piller på to pp, ergo har jeg bare to piller igjen til neste pp.

  Grunnen til at jeg spurte fastlegen om videre resept er fordi vi har avsluttet hos Hausken, og skal inn i det offentlige etterhvert. Mener at jeg har lest her inne at noen får skrevet ut fornyede resepter av fastlegen på slike medisiner, men mulig jeg husker feil.

  Jeg bestiller time hos gynekologen min her hjemme nå, så får han ta over medisineringen til vi er i gang med IVF :)

  Takk for svar, alle sammen :)
   
 7. tantelilla Forelsket i forumet

  En uke var lenge! Har bare hørt om 5 dager. Men da skjønner jeg litt mer. Lykke til!
   

Del denne siden