Lang flytur med småbarn

En tråd i 'På reise med og uten barn' startet av Lykkenerstor, 5 Feb 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Lykkenerstor Elsker forumet Tilgangsansvarlig Sensommerbarna 2016

  Vi skal til syden i mars, da er frøkna 1,5år, flyturen varer i 9,5 time. Vil gjerne høre andres erfaringer med laaange flyturer med småbarn. Tenker å ha med bæresele, og vogn(som vi leverer i det vi går inn i flyet) Hva må jeg ha med på flyturen foruten om bleier, mat og klesskift :happy:
   
 2. Vbt Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn

  Leker og ting til å holde henne interessert. Snacks som tar tid å spise, flaske til vann eller smokk for take-Off og landing.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Hønemor <3 Forumet er livet August 2018 Desemberglede 2015

  Ha med leker, rosiner og annen barnevennlig snacks, aktivitetsting og eventuelt iPad. Fungerte veldig greit når vi reiste med vår 1 åring. Vi reiste på natten, så hun sov en del også :)
   
  • Liker Liker x 1
 4. Frk.Blom88 Forumet er livet Desemberlykke2017

  Ville tatt med bilstol, trygt på flyet og om dere skal ta taxi da ikke alle taxier har bilstol:) IPad med noen barnefilmer/ serier på og kanskje en bok eller to for å lese for henne? :happy:
   
  • Vinner Vinner x 1
 5. Travelkidz Andre møte med forumet

  Sjekk med flyselskapet hvor store bilstoler som kan tas med om du skal ha med slikt. Vi slet litt med å finne ut av dette når vi skulle til Australia i 2016.
   
 6. Travelkidz Andre møte med forumet

  Interessen for ipad kan være for en begrenset tid, hos storesøster varte dette maks en time når hun var 1,5 år og vi skulle til Hawaii, så ha med noen gode alternativer. Kan være veldig forstyrrende med evt lyd for andre passasjerer, så kjøp gjerne et headset for barn og øv litt med dette før dere reiser. Ipad-beskyttelse er vel verdt pengene.

  Ellers er snacks hun liker og bruker litt tid på gull verdt. Her er Cheerios bundet fast på et tau som smykke en favoritt, samt smootier, fruktstenger, kjeks, og maissnacks for barn. Av leker anbefaler jeg et måleband som man drar ut og som ruller seg inn igjen i hylsen sin, slike man får kjøpt billig sammen med sysaker på f.eks spar kjøp. Noen duplo-klosser hvis hun liker slikt. En liten boks med lekekitt som dere kan lage figurer av og leke med. En blokk post-it's som hun kan feste på seteryggen/vinduet/foreldrene ;-) En malebok av typen Water Magic, der bilder dukker opp når man maler over med vann (bare fyll vann på penselene på toalettet, for det varer ganske lenge). Og pass på å ha med noe som gjør at hun får sove på flyet, mens dere fremdeles kan ha det komfortabelt. Vi bruker en helt vanlig hodepute (for voksne) og tar med et par putetrekk. Da sitter barnet mer komfortabelt, hun kan sove godt på den på fanget deres, og dere slipper å miste blodsirkulasjonen i bena mens hun sover. Denne er også god å ha om det blir ventetid på flyplassen etc. Hvis hun skal ha eget sete anbefaler jeg virkelig jetstar bed box, den kan kjøpes eller leies. Når mat blir servert er det greit at dere voksne som sitter nærmest ikke drikker varm kaffe/te, for da skjer fort ulykker, spesielt hvis det plutselig blir turbulens. Spør heller betjeningen om en kopp etterpå, når matbrettene er borte og dere kan passe bedre på de lange fingrene som lurer på hva dere har på matbrettet deres ;-)
   
 7. Travelkidz Andre møte med forumet

  Og bruker hun smukk, så ha med et feste som holder den godt på plass. Gulvene på flyet og flyplassen er skitne. Ha noen ekstra smukker klar og tilgjengelig i lommen dersom hun mister smukken under take-off og landing. Det er da den er viktigst pga trykkendring i ørene. Drikke fra tåteflaske er også greit mht trykket.
   
 8. 87'modell Forumet er livet

  Du må ha med bilstol til barnet, hvis du vil sikre barnet på best mulig måte under flyturen.
  Da sitter barnet behagelig og trygt hele veien, og du har bilstolen når dere kommer frem. ;)
  Noe annet er farlig for barnet, og ofte også ubehagelig.
  (Hvor skal dere hvor flyturen tar så lang tid?)
   
 9. Lykkenerstor Elsker forumet Tilgangsansvarlig Sensommerbarna 2016

  Tenkte å ta med bilstol, men den blir sendt med bagasjen så den har vi ikke i flyet, har ikke noe ekstra sete til henne :-/ jeg har ikke iPad men har en mini PC så kan ta med den :) takk for tips :)
   
  • Liker Liker x 1
 10. Lykkenerstor Elsker forumet Tilgangsansvarlig Sensommerbarna 2016

  Tusen takk for mange gode råd:)av erfaring tror jeg ikke hun kommer til å være noe særlig interessert av iPad i lengden nei:hilarious:
   
 11. Lykkenerstor Elsker forumet Tilgangsansvarlig Sensommerbarna 2016

  Vi har ikke eget sete til frøkna på flyet, men kommer til å ha det med, bare sende det som spesial bagasje :) vi skal til Kapp Verde
   
 12. 87'modell Forumet er livet

  Da må du bestille det. Det spiller ingen rolle om du sender noe som spesialbagasje, det blir behandlet på samme måte, og forsikringen dekker ikke stolen. Barnet er ikke trygt på flyet uten, og stolen er alt annet enn trygg i bagasjen.
   
 13. Lykkenerstor Elsker forumet Tilgangsansvarlig Sensommerbarna 2016

  Jeg legger det inni prampack med en stor dyne rundt. Frøkna kommer ikke til å sitte i bilstolen i 9 timer på et fly, blir veldig lenge for hun i bilstol, og hun er roligere på fanget. Så det tror jeg bare er å kaste ut penger av vinduet :(
   
 14. 87'modell Forumet er livet

  Det er absolutt ikke trygt nok, hverken for barn eller stol. Barnet er vant til å sitte i stol, og det er mye bedre å sove der, både for comforten og sikkerheten.
  Du kaster ikke penger ut av vinduet, du investerer dem i sikkerheten til barnet og stolen. ;)
   
 15. Ramp3n Forelsket i forumet

  Begge mine har reist flere ganger i året siden de var 4 mnd og 8 mnd. Rundt 1-2års alder holdt ipaden de opptatt store deler av turen samt diverse aktiviseringsleker osv.
   
 16. Moderator Eve Elsker forumet Moderator ⭐️ Babyverden Stab ⭐️ VIP


  Hvordan gikk turen? :)
   
 17. Lykkenerstor Elsker forumet Tilgangsansvarlig Sensommerbarna 2016

  Gikk kjempe bra, sov kun en time på hjemveien, men tiltross for en overtrøtt frøken lekte hun og koste seg:happy: sovna med engang vi kom hjem å satt henne i bilstolen :hilarious:
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. Moderator Eve Elsker forumet Moderator ⭐️ Babyverden Stab ⭐️ VIP

  Så bra! Da blir man ikke skremt fra å prøve igjen heller da :) Noen tips du vil dele med andre nervøse foreldre? :)
   
  • Liker Liker x 1
 19. Eli.sin Flørter med forumet

  Reise til sør amerika med reise tid på 33 timer.
  Lengste flyturen 13 timer over Atlanteren. Han var 9m og fikk seng på flyet. Ellers satt han på fanget. Bil stol hadde de klart der nede til vi kom.
  Gikk veldig bra. Hadde med reise vogn babyzen yoyo, var godt å slippe å bære hele tiden.
   
 20. Lykkenerstor Elsker forumet Tilgangsansvarlig Sensommerbarna 2016

  Haha, etter 2 turer til syden har jeg blitt trygg på å fly med barn, men man har aldri noe garanti for hvordan det går.

  Mine tips er:

  Ta med nok med mat
  Drikke til take off og landing(kan kjøpe på flyet til landing)
  Underholdning(ipad er greit om man har barn som er interesserte mitt er ikke) pakk inn smågaver å la barnet pakke opp underveis.
  Bæresele/sjal for mindre barn kan være lurt for å få de til å sove


  Ta det med ro, det går sansynligvis bra
   

Del denne siden