Lager maten fra bunnen av her også. Mini spiser stort sett det samme som vi gjør, salter heller etterpå. Hun har smakt ferdigmat et par ganger og da grøsset hun [emoji23]
Babyene må ikke ha grøt, men det kan fint lages selv. Vi begynte med dampede grønnsaker da, fordi korn kan være hardt for magen.
Hirse er feks en kornsort som er rik på jern, jeg bløtlegger det og havre over natta. Etter grøten er kokt blander jeg i en eggeplomme, usalta smør og aprikos(eller annen frukt)mos. Kan fint lage opp en stor porsjon og så fryse i terninger.
Jern fra korn tas lettere opp dersom det inntas samtidig som c-vitamin, derav fruktmos i grøten.
Sjekk ut bloggen lagbarnemat, eller fbgruppa hjemmelaget babymat.
Vi praktiserer blw (babystyrt mattilvenning), så mini spiser som sagt det samme som vi gjør stort sett. Har alltid noe i fryseren de gangene det ikke går da. Men ikke vær redd for å gi baby mat med smak, sålenge du unngår matvarer de ikke skal ha(salt, melk, honning).
Smoothieposer som kan gjenbrukes er genialt. Da kan du putte i mye næringsrikt som metter, eggeplomme, avokado, kjøttkraft, dampa grønnsaker, olje etc [emoji4]