Lager du babymaten selv? Her er noen tips

Ikke i bruk

Forumet er livet
Lager du babymaten selv, har du god kontroll på hva maten inneholder. Du kan også variere mer enn om du gir mat på glass. Ernæringsfysiolog Maiken Walle deler sine beste oppskrifter på god, sunn og enkel babymat!

Les mer her

Har du selv noen gode oppskrifter å dele?



Bakt søtpotet
Søtpoteten er rik på vitamin A, vitamin E og vitamin C, og er en skikkelig antioksidant-bombe av en grønnsak! Den søte smaken gjør dessuten at den fort blir en stor favoritt. For små uerfarne ganer minner den søte smaken om sødmen fra morsmelken. Dette er også en av grunnene til at dette er en flott «første mat» til barnet ditt.

Du trenger:

2 stk. søtpoteter (gjerne flere om du ønsker å lage for å fryse ned)

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Skrubb søtpotetene
  • Bruk en gaffel og prikk 10-15 ganger i hver søtpotet
  • Legg søtpotetene på et bakebrett, eller i en ildfast form
  • Bak i ovnen i ca 1 time
  • Sett til avkjøling
  • Ta av skallet og mos med blender eller stavmikser til ønsket konsistens
Frys gjerne ned i isterningbrett og flytt terningene over i en brødpose i fryseren, slik at du kan ta opp én og én smaksporsjon de første gangene, eller blande sammen med annen mat.
 
Back
Topp