Nå for tiden har jeg så mye halsbrann at bare tanken på salami fører til opprør nedi der Skulle absolutt tenkt på dette for 20 uker siden, når salami var alt jeg tenkte påDa har du jo løsningen!!! [emoji1303]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nå for tiden har jeg så mye halsbrann at bare tanken på salami fører til opprør nedi der Skulle absolutt tenkt på dette for 20 uker siden, når salami var alt jeg tenkte påDa har du jo løsningen!!! [emoji1303]
Beate Folgerø, kvalitetssjef i Nortura sier dette om spekemat og salami:
"Vi varmebehandler ikke våre spekpølser. Vi mener likevel at det ikke er en riskiko for gravide å spise spekepølser. Det er to aktuelle organismer som kan være skadelige for gravide i kjøtt: bakterien Listeria monocytogenes og parasitten Toxoplasma gondii. Listeria er ikke i stand til å vokse i spekepølse, blant annet pga lav pH og nokså høyt saltinnhold Det bekreftes av svar gitt fra EUs matmyndigheter. Toxoplasma er i henhold til gjeldende kunnskap heller ikke i stand til å være levedyktig i spekespølser, av to grunner: kjøttråstoffet som brukes er fryst før produksjon, og spekeprosessen gjør forholdene ulevelig for parasitten."
Jeg tror ikke det er farlig å spise salami her i landet, og har spist det et par ganger selv Men generelt tenker jeg å holde seg unna alt kjøtt som ikke er varme-behandlet, ettersom det kun er så få måneder av livet, og sålenge jeg har mye annet pålegg jeg syns er godt. Om andre gravide spiser salami eller brie så får jeg ikke anfall akkurat, som flere gjør om man googler "salami gravid" Forrige listeria-utbrudd var vel i melk, så da burde man vel slutte å spise for å være helt trygg?Beate Folgerø, kvalitetssjef i Nortura sier dette om spekemat og salami:
"Vi varmebehandler ikke våre spekpølser. Vi mener likevel at det ikke er en riskiko for gravide å spise spekepølser. Det er to aktuelle organismer som kan være skadelige for gravide i kjøtt: bakterien Listeria monocytogenes og parasitten Toxoplasma gondii. Listeria er ikke i stand til å vokse i spekepølse, blant annet pga lav pH og nokså høyt saltinnhold Det bekreftes av svar gitt fra EUs matmyndigheter. Toxoplasma er i henhold til gjeldende kunnskap heller ikke i stand til å være levedyktig i spekespølser, av to grunner: kjøttråstoffet som brukes er fryst før produksjon, og spekeprosessen gjør forholdene ulevelig for parasitten."
Jeg tror ikke det er farlig å spise salami her i landet, og har spist det et par ganger selv Men generelt tenker jeg å holde seg unna alt kjøtt som ikke er varme-behandlet, ettersom det kun er så få måneder av livet, og sålenge jeg har mye annet pålegg jeg syns er godt. Om andre gravide spiser salami eller brie så får jeg ikke anfall akkurat, som flere gjør om man googler "salami gravid" Forrige listeria-utbrudd var vel i melk, så da burde man vel slutte å spise for å være helt trygg?