Kjøttpålegg/spekemat

lille pernille

Første møte med forumet
Hei.
 
Jeg er ny på slike sider som dette. Er gravid med min første baby, men er enda mye usikkerhet rundt graviditeten pga to store kraftige blødninger. Får vel vite med sikkerhet på torsdag hva som skjer. Skal til legen (for tredje gang) da, men tror det går greit.
 
Men det var ikke dette jeg skulle snakke om. Det skrives så mye om spekemat og at man ikke kan spise det pga faren for toxoplasmose. Men gjelder dette også vanlig kjøttpålegg som spekepølse og skinke og slike ting? Med en gang jeg fant ut av graviditeten fikk jeg utrolig lyst på fenalår og parmaskinke og vin for den saks skyld, men grunnen til det (tror jeg) er fordi jeg vet at jeg ikke kan spise/drikke det. Tror ikke det er en sånn type "cravings" som man bare må ha....
 
Men jeg begynner allerede å bli lei av brunost og syltetøy og jeg er mest sannsynlig ikke noe særlig mer enn i min 7. uke[:'(] Kan jeg spise spekepølse? Det står liksom ingen steder noe om det, kun generelt om spekemat og fenalår og parmaskinke....
 
Håper noen kan hjelpe meg litt[:)]
 
Hilsen lille pernille
 
Back
Topp