Kan noen forklare meg dette

En tråd i 'Matforum' startet av Musemor med tre søte små, 12 Mai 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
  1. Musemor med tre søte små Ko-ko sa gjøken VIP Marsmellows-15 Aprilbarna`15

    boller.jpg Jeg har en oppskrift på bolle deig.
    Når jeg lager deigen pleier halvparten å bli boller, andre halvparten blir kanelboller/kanelsnurrer.

    Alltid blir snurrene mye større enn bollene, noen smarte folk her som kan fortelle meg hvorfor?

    Bildet viser det største fra før i dag
     
  2. ..christine.. Forumet er livet VIP Desemberlykke2017 Snøfnuggene 2018

    Jaaa. Jeg har forsket på det samme. Altså... jeg vet ikke hvorfor hvorfor det skjer. Men smøret i kanelsnurrene gjør at deigen hever bedre. Men hvorfor vet jeg ikke

    Og om du lurer på hvordan jeg har funnet ut av det kan jeg forklare det enkelt. Jeg og jentungen baka her om dagen. Og sta 5 åring mente hun ikke likte smør. Derfor tok hun bare kanel og sukker på sin deig. Mens jeg hadde smør, kanel og sukker... mine heva mye. Hennes ikke
     
    • Liker Liker x 2
  3. Musemor med tre søte små Ko-ko sa gjøken VIP Marsmellows-15 Aprilbarna`15

    Uansett, det er faktisk en god forklaring på hvorfor mine boller blir mer kompakte enn kanelbollene gang på gang.
    Kanskje begynne å gjøre som med wienerbrød, elte inn ekstra smør
     
  4. Sylvanas Forumet er livet Sommerfuglene 2017

    Har sikkert med tøyingen av deigen å gjøre. Vi har en tendens til å elte deigen for lite. Gjøres det godt, og helst for hånd, så blir deigen bedre.
    Uten at jeg eeeegentlig vet, kan spørre mannen i morgen ^^
     
    • Liker Liker x 1
    • Enig Enig x 1
  5. Tigerbaby Forumet er livet Vi som prøver :) Assistert-jentene

    Gjør trenger fukt og næring - kanelsnurrer med smør har fukt i tillegg til næring fra sukkeret
     
    • Liker Liker x 1
    • Informativ Informativ x 1
  6. Skjermtrollet Gift med forumet Januar 2017

    For meg ser det ut som hvetebollene kan være litt for lite eltet. Hvordan oppskrift bruker du? Etter at jeg sluttet å bruke smeltet smør og i stedet gikk over til å elte inn romtemperert smør mot slutten av eltetiden hever bollene mine mye bedre :)
     
  7. Musemor med tre søte små Ko-ko sa gjøken VIP Marsmellows-15 Aprilbarna`15

    Begge er laget av samme deig, eltet ganske lenge for hånd.
    Delte deigen i 2, en del gikk til boller, den andre til kanelboller
     
  8. Skjermtrollet Gift med forumet Januar 2017

    Jeg tenkte mest på at kanelbollene på en måte blir eltet under utbakingen og at de kanskje derfor trenger mindre elting enn hvetebollene. Kan jo også være at deigen er mest tilpasset kanelboller og derfor inneholder for lite fuktighet for hveteboller?
     
  9. Musemor med tre søte små Ko-ko sa gjøken VIP Marsmellows-15 Aprilbarna`15

    Jeg vet ikke, tenkte jeg skulle prøve å elte inn litt mer smør i den biten som skal bli boller neste gang utav kommentarene i tråden her og se om det gjør noen forskjell
     
    • Liker Liker x 2
  10. ..christine.. Forumet er livet VIP Desemberlykke2017 Snøfnuggene 2018

    Sikkert ikke dumt. Og litt ekstra smør gir jo bare god smak
     
  11. Musemor med tre søte små Ko-ko sa gjøken VIP Marsmellows-15 Aprilbarna`15

    Jeg har tenkt litt, ingenting er så luftig som wienerbrød.
    Wienerbrød er noe som er veldig likt bolle deig som kjevles ut, legges på masse smør, brettes, kjevles ut, ny omgang smør og dette gjøres en 8 ganger..
    Samtidig, det var en gang jeg klarte å ha i 3 ganger så mye olje som jeg skulle i pizzadeigen, og den ble veldig luftig...
    Hun her over hvor hun å kanelbollene hennes ble mer luftige (og større) en datteren sine nå datteren ikke ønsker å bruke smør bare sukker og kanel...

    Det bør prøves
     
  12. ..christine.. Forumet er livet VIP Desemberlykke2017 Snøfnuggene 2018

    Var meg det
     
  13. Musemor med tre søte små Ko-ko sa gjøken VIP Marsmellows-15 Aprilbarna`15

    Uansett, mange ting som peker i samme retning.
    Er verdt å prøve ut :)
     
    • Liker Liker x 1

Del denne siden