Internasjonale navn?

En tråd i 'Navn' startet av Heffalompenbaby, 16 Apr 2018 kl 10:51.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Heffalompenbaby Flørter med forumet

  Går dere for internasjonale navn? Eller nordiske?
  Hvorfor gjør dere det?
  Hva er vitkig for dere når dere finner navn?

  Vi liker godt norrøne navn, og har det til alle 3 barna. Så sistemann blir nok noe slik også.
   
 2. Tigerlilje Gift med forumet Aprillykke 2017

  Her var internasjonale navn et must da vi har utenlandsk familie på begge sider. Det var viktig for oss at besteforeldrene ikke sliter med å uttale navnet osv.
   
  • Enig Enig x 1
 3. Nanakorobi Yaoki Elsker forumet ❤ Juliskattene 2018 ❤ Junilykke2018

  Familien min er fra et annet land og jeg har et internasjonalt navn selv, og ville derfor IKKE ha det til mine barn :) lei av å måtte stave navnet mitt.

  Vi bor i Norge og for meg var det viktig at barna mine skal ha navn som skrives sånn som de uttales (her). Det tok vel fem sekunder å forklare familien min i utlandet hvordan navnene skal uttales, heeelt uproblematisk :) Vi bruker ikke særnorske bokstaver i navnene som æ/ø/å da.

  Forøvrig snakker jeg morsmålet mitt til barnet mitt (og kommer til å gjøre det med neste også) men uttaler likevel navnene på norsk. Familien min i utlandet har litt aksent når de sier navnene men det går helt fint.
   
 4. Camillali Bli kjent med forumet Oktoberfruene 2018

  Det aller viktigste er at det er navn vi begge liker og som flyter godt med etternavnene våre.

  Som de over meg har vi også utenlansk familie å tenke på, mannen min sin familie bor i et annet land, så det må fungere godt på hans morsmål også. Altså vil være ok om det var et litt ukjent navn for de, men ikke umulig å utale eller å ha noen uheldig betydning/ konotasjoner på språket. Det må også være ok på engelsk, vi har begge jobbet i utlandet og har mange internasjonale venner og for oss er det viktig at navnet fungerer godt på engelsk også, jeg er nok litt tiltrukket til internasjonale navn heller enn super-norske. Men det viktigste er at det er et navn som høres bra ut på norsk og som helst ikke er så alt for populært/vanlig, men ikke for sjeldent Med dette sakt har vi ikke greid å bestemme oss for navn enda da, men dette er i hvertfall det vi tenker på nå i prosessen :)
   
 5. Tigerbaby Forumet er livet Vi som prøver :) Assistert-jentene

  For oss er det viktig at det passer med etternavn, og da må det være ganske norske trykk da mannen har et supernorskt etternavn :p De må funke på engelsk også da jeg har snakket like mye engelsk i oppveksten som norsk og vi vil unngå krøll med uttalelser og stavelser.
  Hadde det bare vært jeg som skulle bestemt hadde vi endt opp med skikkelig gammelnorske navn men det liker ikke mannen så godt, han mener blant annet at dyr og plantevekster skal få ha navnene sine i fred.
   
 6. Hønemor87 Glad i forumet August 2018 ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Med første var det viktig at det var ett internasjonalt navn, da datteren min er 50% thai. Denne gangen var det ikke viktig i heletatt. Men ble ett norrønt navn som er vanlig flere deler av Europa så er vell ett internasjonalt navn med norrønt opphav. For meg er det bare ett pluss.
   
 7. Sara_v Glad i forumet Oktoberfruene 2018

  Heter selv Silje, og det har bare bydd på problemer i utlandet :)

  Datteren vår har et navn som stammer fra latin, men som både er vanlig i Skandinavia og i Spania. Tror ikke det er spesielt engelsk eller amerikansk, men heller ikke vanskelig å uttale på engelsk, tror jeg.
   

Del denne siden