Hvordan klare å trappe ned å slutte med amming, 15 månding

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av hmm..håpe2018, 12 Jan 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. hmm..håpe2018 Glad i forumet Novemberlykke 2018

  Lurer på hvordan jeg skal klare å kutte amming .. lille gutt har lyst på pupp anytime.. har kutta natt amming men det på pågår for fullt når han får sjans på dagtid..
  Lurer på om det er ammingen som har gjort at han har klart seg uten sykdom i tre runder med omgangssyke i familien, og øvrige forkjølelser.. Så æ har jo litt ondt i mæ vist æ skulle slutte også.. :/ men vil jo gjerne ha syklus igang igjen for å kunne lage en lille bror/søster.
   
  • Liker Liker x 1
 2. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016

  Hm, et vanlig råd på såpass store barn er å ta vekk det måltidet som virker minst viktig for lille, også jobbe seg ned i null, evt kombinert med å utsette måltidene det du kan med lek/mat/kos etc, etter det som fungerer, har en fin artikkel jeg kan finne. Det viktige å huske på er jo at morsmelk for en toddler er jo ikke nødvendigvis næringa som er viktig, det er jo kos og kontakt med mamma, så en flaske melk erstatter ikke nødvendigvis amminga fullt og helt :) https://www.emmapickettbreastfeedin...-how-do-you-stop-breastfeeding-an-older-child

  Ellers er det jo ikke sikkert du trenger å slutte helt, vet du at du ikke har syklus per i dag? Jeg har hatt eggløsning og syklus i ca et halvår nå, ammer enda min på 19 måneder. Jeg tror jeg leste noe om at kvinner i snitt trenger 5-6 timer uten amming per døgn for å komme igang igjen med syklus, så det kan jo være du trenger mer i snittet om du enda ikke har fått mensen da.. Men om du ikke kutter helt ut får mini alle de positive fordelene mtp helse og immunforsvar av bare en amming i døgnet, så det kan jo være dere kan lande på en ammefrekvens som mini kan leve med og slik at du får syklus igjen :)
   
  • Liker Liker x 1
 3. hmm..håpe2018 Glad i forumet Novemberlykke 2018

  Tusen takk for fantastisk svar. Syns syklusen er så ute å kjører . Har bare hatt 2--3 mensen etter fødsel, ( ble gravid men mista i desember, og tenker at det kanskje også har med amming å gjøre?!)
   
 4. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Mange ammer mens de er gravide med en ny baby, tror nok ikke du mistet av den grunn. Jeg har ikke sjekket det opp da, kanskje tar jeg helt feil.
   
 5. Klussedull Gift med forumet Maiblomstene 2016

  Nei, kroppen har evne til å håndtere både amming og graviditet, kjenner mange som har ammet gjennom graviditeter og som har ammet søsken samtidig. Tandemamming er ikke veldig uvanlig :) Men graviditetshprmonene kan gjøre at melka reduseres/endrer smak, at mor blir lettere sår eller opplever ammeaversjon. En graviditet ødelegger iblant for videre amming, men det motsatte takler kroppen helt fint :)
   
 6. Skjermtrollet Gift med forumet Januar 2017

  Kondolerer! Så trist at du mistet :Heartblue Støtter de ovenfor, amming under graviditet er helt trygt.

  Du sier du har kuttet ut nattammingen. Når gjorde du det? En seks timers pause mellom midnatt og kl.6 er ofte nok til å få syklusen tilbake.
   
 7. Sun_shine Glad i forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Henger meg på denne tråden... Lurer på det samme.
   

Del denne siden