Holdbarhet eggekrem

Bollebaker87

Elsker forumet
Septembergull'17
Vi skal ha navnefest på lørdag og skal bake en del kaker. Jeg ønsker å gjøre mest mulig på forhånd.

På en av kakene skal jeg bruke en eggekrem som jeg ikke skal ta på kaken før samme dag, men hvor lenge i forveien kan jeg lage den?
Går det fint å lage denne allerede på onsdag eller torsdag og oppbevare i tett beholder i kjøleskapet? Eller vil den bli ekkel så jeg bør vente til fredagen?

Håper noen vet :)
 
Vi skal ha navnefest på lørdag og skal bake en del kaker. Jeg ønsker å gjøre mest mulig på forhånd.

På en av kakene skal jeg bruke en eggekrem som jeg ikke skal ta på kaken før samme dag, men hvor lenge i forveien kan jeg lage den?
Går det fint å lage denne allerede på onsdag eller torsdag og oppbevare i tett beholder i kjøleskapet? Eller vil den bli ekkel så jeg bør vente til fredagen?

Håper noen vet :)

Jeg personlig hadde ikke laget den på en onsdag og skulle spist den på lørdagen. Synes det er altfor lenge.
Dersom jeg hadde vært sikker på at kaken ble spist opp den lørdagen hadde jeg laget kremn tidligst torsdagen.

Er ufattelig kjedelig å servere krem som har begynt å bli bedervet og risikere dårlig mage på gjestene og seg selv.

Lykke til med selskap og navnefesten! :)
 
Jeg personlig hadde ikke laget den på en onsdag og skulle spist den på lørdagen. Synes det er altfor lenge.
Dersom jeg hadde vært sikker på at kaken ble spist opp den lørdagen hadde jeg laget kremn tidligst torsdagen.

Er ufattelig kjedelig å servere krem som har begynt å bli bedervet og risikere dårlig mage på gjestene og seg selv.

Lykke til med selskap og navnefesten! :)

Ja, jeg bør sikkert vente til fredagen. Jeg tenkte jeg skulle lage en marengsbunn av eggehvitene som blir til overs og denne hadde vært så fint å kunne lage på torsdagen.

Hvordan er det å oppbevare eggeplommene i en tett beholder i kjøleskapet en natt før jeg lager eggekremen? Er det en mulighet, eller bør de brukes samme dag?
 
Ja, jeg bør sikkert vente til fredagen. Jeg tenkte jeg skulle lage en marengsbunn av eggehvitene som blir til overs og denne hadde vært så fint å kunne lage på torsdagen.

Hvordan er det å oppbevare eggeplommene i en tett beholder i kjøleskapet en natt før jeg lager eggekremen? Er det en mulighet, eller bør de brukes samme dag?

Marengsen kan du lage på torsdagen, det er null stress!
Eggeplommene kan være i en boks med lokk i kjøleskapet over natten. Bare pisk de lett sammen først så funker det fint :)
 
Marengsen kan du lage på torsdagen, det er null stress!
Eggeplommene kan være i en boks med lokk i kjøleskapet over natten. Bare pisk de lett sammen først så funker det fint :)

Så bra! Da lager jeg marengs på torsdagen og eggekrem på fredag med eggeplommene fra dagen før :)
Godt å få gjort mest mulig før fredag og lørdag, da blir det hektisk nok!
 
Back
Topp