• Sandviks tilbyr en rekke produkter og tjenester til barn og barnefamilier. Vi kjenner norske barnefamilier godt, og kan tilby dere produkter av høy kvalitet til svært gunstige priser.

Babyverden er Norges ledende nettsted for deg som prøver å bli gravid, er gravid eller har barn. Hos oss skal du enkelt finne svar på spørsmål som dukker opp i denne begivenhetsrike tiden. Og du finner alltid oppdatert og riktig informasjon om graviditet og småbarnstid.

På Babyvärlden ska du enkelt kunna finna svar på frågor som dyker upp i den intensiva tiden som gravid/småbarnsförälder, och alltid hitta ny, uppdaterad och korrekt information efter ämnesområde.

Yhdessä alusta alkaen. Niinhän se on: Raskaana oleminen ja elämä lasten kanssa on ihanaa ja antoisaa, paitsi silloin kun se on hirveää ja yhtä sotkua. Meillä ei sievistellä, mutta ei toisaalta lietsota turhaa kurjuutta. Tule meille sellaisena kuin olet!

Babyverden er Norges ledende nettsted for deg som prøver å bli gravid, er gravid eller har barn. Hos oss skal du enkelt finne svar på spørsmål som dukker opp i denne begivenhetsrike tiden. Og du finner alltid oppdatert og riktig informasjon om graviditet og småbarnstid.

 

Helsekort for gravide

En tråd i 'Mars 2017' startet av FrkVerpesyk, 11 Jan 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. FrkVerpesyk Elsker forumet Marsboerne2017

  Da jeg var på kontroll hos jordmor i dag tidlig, ba jeg henne forklare forkortelsene hun hadde brukt da hun skrev merknader for tidligere svangerskap, tenkte det kanskje kunne være av interesse for dere andre som også har født før :)

  2014: RH: 2u>T. Lang fødsel. AE, RO, NP, jente 3406

  Det er altså fødsel på Rikshospitalet to uker over termin, datteren vår veide 3406 gram (den biten hadde jeg selvfølgelig skjønt uten forklaring fra jordmor).

  AE = anestesi epidural
  RO = riestimulerende drypp med oxytocin
  NP husker jeg i farten ikke akkurat hva sto for, men betyr visstnok vaginal fødsel - noen som tilfeldigvis vet hva NP faktisk står for?

  Resten av forkortelsene står forklart her tror jeg :)

  http://forum.babyverden.no/threads/helsekortet-forklaring-på-alle-forkortelsene.1520846/
   
  • Liker Liker x 3
 2. Løvemor2014 Elsker forumet Marsboerne2017 Augustmødrene 2014

  Kan det være Not Performed? Dvs at det er kolonnen der de skriver opp om det er keisersnitt? Evt at det er kolonnen for hjelpemidler så tang og slikt ville også kommet der?
   
 3. FrkVerpesyk Elsker forumet Marsboerne2017

  Nei, det var et eller annet på latin tror jeg...
   
 4. Husfrue Forelsket i forumet Marsboerne2017

  Får man igjen helsekortet etter fødselen?
   
 5. Frk blåmeis Betatt av forumet Marsboerne2017

  Jeg gjorde ikke det :-(

  Kommer til å ta bilde av det denne gangen, også for å alltid ha med en kopi :)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Knapp123 Gift med forumet Marsboerne2017 Julibarna2014

  Ja jeg fikk det :)
   
  • Liker Liker x 1
 7. Hamasita Elsker forumet Marsboerne2017 Oktoberskattene 2015 Aprillykke 2017

  Jeg fikk ikke det selv om jeg spurte, men måtte sende epost til dokumentavdelingen på sykehuset og fikk svart-hvitt kopi av det pluss epikrisen, utrolig interresant :)
   
  • Liker Liker x 1
 8. FrkVerpesyk Elsker forumet Marsboerne2017

  Jeg fikk det ja, samt en kopi av epikrisen og fødselsforløpet :)
   
  • Liker Liker x 2
 9. Løvemor2014 Elsker forumet Marsboerne2017 Augustmødrene 2014

  Tror det egentlig er sånn at de beholder den grønne og du får den gule. (På de gamle kortene). Jeg fikk iallefall beholde den gule. Men ikke sikkert alle er like flinke så pass på å spørre etter det.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden