Grovbrød baby

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Elisabethh, 18 Mar 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Elisabethh Elsker forumet Julibaluba 2017

  Hvor grovt brød skal baby ha? Vi elsker grovbrød med solsikkekjerner, og har prøvd både veldig grovt og litt finere brød uten hele kjerner. Men ser jo babyen spiser mer når hun får det groveste. Er det noe som tilsier at hun ikke burde få så grovt brød? Er litt mange meninger der ute, så tenkte å høre her. Hun er 8,5 mnd.
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei Elisabethh,

  Takk for ditt spørsmål! Det er veldig fint å gi grovt brød til barn, og man anbefaler at brødet har minst 50% sammalt mel (mer enn 50% grovhet på brødskalaen, det lille kakediagrammet utenpå brødposten). Man kan velge brød med mange ulike typer kornslag. Det kan også være en fordel å bake brødet selv, da man unngår for mye salt i brødet.
  Velg gjerne jernrikt pålegg slik som leverpostei :happy:
   
 3. Elisabethh Elsker forumet Julibaluba 2017

  Takk for svar! Vi baker alltid selv. Helt uten salt. Hun får leverpostei på, og litt appelsin eller kiwi etterpå for å hjelpe på jernopptaket. Grovbrødet jeg baker har 350g sammalt hvete grov, 150g hvetemel og 60g solsikkekjerner. Hva det blir på brødskalaen aner jeg ikke, men det blir ganske grovt. Uansett ser jeg det er mer enn 50% sammalt mel. Det andre jeg har bakt har 200g sammalt mel og 300g hvetemel, så det har mindre enn 50% sammalt mel. Men da er kanskje det grove best?
   
 4. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei igjen!
  Så bra at dere baker brødet selv. Opplysningskontoret for brød og korn har en kjempefin brødskalakalkulator. Jeg regnet ut den første oppskriften din, og den er ca 73% grovt som er kjempebra for små barn :)
   
  • Liker Liker x 1
 5. Elisabethh Elsker forumet Julibaluba 2017

  Supert! Takk! Visste ikke om den kalkulatoren. Da kan jeg bruke den til senere. Vi kjøper aldri brød.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden