Graderte svangerskapspenger

En tråd i 'Jobb, utdanning og økonomi' startet av Montro, 10 Aug 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Montro Andre møte med forumet

  Hei.
  Lurer på om det er noen som vet?

  Jeg har 80% stilling fast i tredelt turnus. Altså jobber dag, kveld og natt. Har nå søkt om graderte svangerskapspenger slik at jeg slipper netter. Arbeidsgiver har vanskelig for å tilrettelegge her. Jeg skal fortsette å jobbe dag og kveld.
  Hele veien ved siden av min faste stilling har jeg alltid tatt ekstravakter itillegg på samme arbeidssted. Noen som vet om jeg kan jobbe ekstra dag og kveld, selv om jeg får svangerskapspenger for nettene?
  Om ikke, vil jo dette bli et stort tap...
   
 2. 87'modell Forumet er livet

  Du får penger utifra hva du tjener, i gjennomsnitt. Det er ikke sikkert de godkjenner at du ikke kan jobbe natten, da det ikke er farlig for fosteret, og de kan kreve av arbeidsgiver at du får bare dagvakter.
  Svangerskapspenger er for dem som ikke kan jobbe pga fare for fosteret, så de kan be legen sykemelde deg i stedet, hvis arbeidsgiver nekter å tilrettelegge.
  Du får ikke lov til å jobbe hvis du får svangerskapspenger, det regnes som svindel. (Altså ikke jobbe i den stillingen, eller med de oppgavene du får sv.penger for.)
   
 3. Montro Andre møte med forumet

  Har fått legeerklæring på at nattarbeidet er uheldig for fosteret, også tidligere spontanaborterte. Nattevaktene her er svært travle. Leder har sagt og skrevet under på at hun ikke kan tilrettelegge. Og jeg søker ikke full dekning med svangerskapspenger, bare for nettene. Skal fortsette å jobbe dag og kveld....
   
 4. Montro Andre møte med forumet

  Og om jeg jobber ekstra dag og kveld jobber jeg jo ikke i min nattestilling som det da gis svangerskapspenger for
   
 5. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2016 VIP Desemberskatter 2016 * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Ville ringt nav og spurt.
  Jeg får ikke jobbe i stillingen min pga fosterskadelig miljø, og tenkte kanskje jeg kunne jobbe et annet sted ekstra for å ha noe å gjøre. Evnt skrive opp og sende inn til NAV, men det fikk jeg ikke lov til om det går utover ordinær arbeidstid...
  Men jeg kunne godt jobbe ekstra utenfor den tiden :)
   
 6. 87'modell Forumet er livet

  Ja, så lenge du ikke gjør de oppgavene som legen regner som farlige er det jo greit, så lenge NAV går med på at arbeidsgiver ikke vil tilrettelegge.
   
 7. Kabakaba Glad i forumet Vi som prøver :)

  Du skal få foreldrepenger/sykepenger basert på din reelle inntekt, og ikke kun den faste prosenten din. Så regner med at det samme gjelder for svangerskapspenger. Du skal ikke måtte jobbe ekstra i tillegg, dette skal være med i bergningen slik at du også tar "permisjon" fra de ekstra vaktene du har tatt. I slike tilfeller regner de snittet av de siste månedene, typisk de siste 6 månedene. Jeg ringte NAV selv her om dagen og spurte spesifikt om dette. Jobber selv deltid med en del ekstra vakter. De regner da på snittlønna/årslønna di, og ikke kun den faste prosenten. Hvordan det så blir med graderte foreldrepenger/svangerskapspenger, er mer komplisert, og det var vanskeligere å både forklare og forstå. Så for helt nøyaktig svar der, må du kontakte NAV og spørre for akkurat din situasjon.
   
 8. Kabakaba Glad i forumet Vi som prøver :)

  dobbelpost...
   
 9. Kabakaba Glad i forumet Vi som prøver :)

  trippelpost
   
 10. Montro Andre møte med forumet

  :anyone
   
  Last edited: 16 Aug 2017 kl 16:49
 11. Montro Andre møte med forumet


  Tror ikke du helt har skjønt spørsmålet mitt. Er ikke foreldrepenger jeg spør om. Svangerskapspenger. Og de regner ikke snitt når det bare er for netter, og jeg ikke har jobbet ekstra netter. Er graderte svangerskapspenger
   
 12. Kabakaba Glad i forumet Vi som prøver :)

  Tror ikke du har skjønt svaret mitt da. Jeg jobber ikke i NAV, så kan bare svare på det jeg vet, som er foreldrepenger og sykepenger. Jeg gjetter på at de samme reglene kan gjelde for svangerskapspenger, men sier at du må ringe NAV og spørre for å få vite hva som gjelder for din situasjon. Eller du kan sende NAV en melding og spørre via Min Side på NAV.
   

Del denne siden