Frosent fenalår

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av mymy, 14 Mai 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
  1. mymy Flørter med forumet

    Hei. Kan man spise fennalår som hat hvert i frysen? Lest at Toksoplasmose dør ved frysing...
     
  2. Thea fra Melk.no Bli kjent med forumet

    Hei,

    Det stemmer at det kan finnes Toxoplasma-bakterier i rått kjøtt, og at disse dør ved dypfrysing. Det er imidlertid også risiko for at rått kjøtt kan inneholde Listeria-bakterien, og denne dør ikke under frysing.
    Gravide anbefales å unngå rått kjøtt (inkl spekemat) med mindre det er varmebehandlet godt, det vil si gjennomstekt eller -kokt.

    Les mer om mattrygghet hos gravide hos Matportalen her, og om det spesifikke rådet for spekemat her. :happy:
     

Del denne siden