Mye holder seg jo tilstrekkelig lenge i kjøleskap også, gitt at det er kaldt (4-isj grader, ikke 8-10).
Ellers kan det kanskje også være aktuelt å bruke en kveld i uka på å lage middag? F.eks onsdagskvelden etter at ungene er lagt? [emoji4]
Middagene vi lager som går fort/krever lite oppmerksomhet underveis:
Laks i ovn (tint, 18min på 180 grader) med kokt ris og kokt brokkoliblanding. Sweet chili, smør og soyasaus til etter eget ønske. Er jo bare å ha i ovn+koke i gryte, kan gjøre annet mens det blir ferdig.
Spagetti /ris med tomatsaus (litt mer jobb, må steke kjøttdeig, men det kan jo evt gjøres i forkant eller bruke kjøttboller. Vi pleier å lage saus av løk og en boks tomater, men ferdig er jo også greit [emoji6]) evt salat til [emoji4]
Pølse og potetmos/hamburger med potetsalat. Ferdig på 1-2-3, eneste litt vanskelig å få til grønnsaker til synes eg. (må koke opp vann til potetmos og blande i pakken, potetsalat kjøper vi ferdig).
Pølselapskaus: buljong+lapskausblanding (fryst variant)+kjøttpølser, varmes/evt kokes i 10-15 minutter. Server med flatbrød. Om du har kjøttrester fra en annen middag er det supert istedenfor pølser [emoji6]
Ser at forslagene mine inkluderer noen frysevarianter av grønnsaker, går jo selvfølgelig å ha rå også, men da må de jo kuttes (kan kanskje gjøres i forkant? Kvelden før?), ellers tåler jo de fryste variantene å ligge en dag eller to i kjøleskap også.
Ellers kan f.eks poteter kokes slik: kok opp om morgenen, slå av plata når det koker og la stå til avkjøling mens dere er ute på jobb/bhg. Kok opp igjen når dere kommer hjem =ferdig når det koker [emoji4]