Feng shui skolen!

En tråd i 'Generelt' startet av summerbaby, 24 Jan 2008.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. summerbaby Elsker forumet

  Da legger jeg ut her ettervert som jeg leser om Feng Shui. Jeg begynner nå litt generelt og med soverommet. HVis noen har mere informasjon, kanskje vi tar det ettervert, så kan vi gjøre tråden ryddig og inspirerende?[:D] Er jo kjempespennende dette!

  Boka jeg henter dette fra heter:
  Feng Shui-skap harmoni i ditt indre og ytre rom av Zaihong Shen
   
 2. summerbaby Elsker forumet

  Etter noen få seriøse bøker le Temaet “Kapret” av New Age bevegelsen, som brakte med seg røkelse, åndelighet ++ som kinesiske Feng Shui mestere ikke ville innvilget som en del av sitt verk.

  I 1990 fantes det bare noen få bøker på engelsk, og første bok på Norsk kom I 1976, så Feng Shui er egentlig rimelig nytt I Norge, med masse bøker skrevet om det, hvorav noen få er “ekte” Feng Shui bøker.

  Hva er Feng Shui?
  Meningen er å balansere Chi .
  Chi er grunnenergien som sirkulerer rundt alle ting, og kalles også for livskraften.

  “skal vi høste god helse, sinnsro og sjelefred I tillegg til rikdom, fruktbarhet og hell, må denne energien sirkulere uhindret gjennom et menneskes omgivelser.”

  “skarpe vinkler, dårlig plasserte dører og vinduer, forskjellige plasseringer av møbler, enkelte fargekombinasjoner++ kan bryte den stadige jevne flyten av energi.”

  Nå er dette generell Feng Shui. Bare for å gi ett utdrag fra boka om hvordan man gjør det skikkelig,Skulle man gjort dette skikkelig av en som kan dette ville han analysert hjemmet ved å lage kinesiske astrologiske kart for alle som bor i hjemmet, regner ut deres personlige trigrammer, og finner ut om de tilhører øst eller vest gruppen. Deretter blir det satt opp ett kart for De universielle ni palasser, som så blir rotert etter det århundre huset er bygd. Så blir det tegnet en plan over huset eller leiligheten, og palassene blir lagt oppå dette diagrammet. Til slutt bli hjemmet møblert etter ovenstående faktorer.
   
 3. summerbaby Elsker forumet

  Felles for alle rom, hold unna rot og legg bort gårdagens klær. Dette er med på å holde på negativ Chi.
  Speil er ikke så gunstig. Speil reflekterer den energien som allerede er i rommet, å har man dårlig energi vil speilet gjøre så det blir enda mer, og visa versa. Jo større speil, jo mer reflekterer det.

  Inngangsdøren og entreen
  Inngangsdøra er den viktigste døra i huset. Her skilles uteenergi mot inne energi. Døra bør være den største døren i huset.
  Man bør tenke på hva døra åpner seg for å avsløre. Gangen er det første man ser, å når man kommer inn i ett hus blir man påvirket av den Chi som er i huset. La entreen være så luftig som mulig for å tiltrekke gunstik Chi. Uten rot og med mye lys. Rot å uorden trekker til seg dårlig Chi, og når døra åpnes kommer det inn negativ energi som blir igjen i rommet lenge etter at døra er lukket.

  Soverom
  Ha god luftsirkulasjon, dagslys og myke beroligende farger for å skape god Chi.
  Speil i dette rommet bør unngås. Hvis du må ha speil, ha det inni ett skap eller i en høyde så du ikke ser speilbildet ditt når du sover.
  Sengen skal ikke stå på samme vegg som komfyren på kjøkkenet, eller som toalettet på badet. Sengen skal heller ikke stå slik at energistrømninger treffer deg når du sover. Den skal helst ikke stå for nær ett vindu. Den skal stå en stille, et trygt og trekkfritt plass. Avstanden mellom hodegjerde og vinduet er selve nøkkelen. Hvis den må stå ved ett vindu plasserer du den slik:

  Et vindu vendt mot sørøst: 90 cm
  Et vindu vendt mot nordvest: 180 cm
  En seng som står på gulvet: 180 cm
  Et vindu med ovn under: 90 cm
  Et vindu med luftrenseanlegg under: 180 cm

  Kommoder og nattbord bør ikke stå attmed sengen. De hindre fri flyt av Chi. Hjørnet av en kommode eller nattbord bør heller ikke peke rett mot sengen, da det fremmer negativ Chi.

  Man skal heller ikke ha noe hengende i taket over hodet ved sengen. Det er forstyrrende på nattesøvn. Dette gjelder også type drømmefangere.
  Er det takbjelker på soverommet bør heller ikke senga stå rett under en bjelke. Det skaper stor vekt og hemmer positiv energi og kan påvirke familieharmonien og økonomi. Man kan dekke den til med stoff hvis det ikke finnes andre muligheter.
  Elektriske apparater bør ikke stå på soverommet. Er det umulig, sett de ikke i nærheten av sengen. Disse tingene skaper elektromagnetiske felter som man mener kan gi hodepine, uregelmessig hjerterytme og kortpusthet. Det forverrer også søvnkvaliteten og kan føre til søvnløshet.
  Hvordan man innreder soverommet er litt individuelt. Liker man ro er det best å gjøre rommet så stille å fredelig som mulig, mens sover man best i stue omgivelser innreder man deretter.
   
 4. summerbaby Elsker forumet

  Kjøkken
  I gamledager var det ikke vanlig å ha oppholdsrom, slik at kjøkkene var det rommet som ble mest brukt. I følge Feng Shui er kjøkkenet fortsatt et av de viktigste rommene i en bolig. Symbolsk sett representerer dette rommet helse og velstand, og derfor er det viktig å skape ett miljø som tiltrekker positiv Chi.

  Hold rommet Rent til en vær tid
  Reparer apparater som går i stykker
  Sørg for at det er nok lys
  En vifte er med på å øke sirkulasjonen
  Bruk lyse farger

  Komfyren har en svært aktiv type energi, og derfor skal ikke sengen stå på samme vegg som den, så den ikke påvirker søven.
  Stekovn og oppvaskbenk bør ikke stå attme eller rett ovenfor hverandre. De er vann og ild energi og er derfor meget morstridenede elementer som skaper disharmoni. Her må også nevnes at kjøkkenet er den eneste plassen ild og vann må forekomme samtidig.

  Kjøleskapet bør ikke vende mot komfyren, men kan godt stå vedsiden av oppvaskbenken, da de begge er vann. Det bør heller ikke vende mot døren.

  Spiseplassen
  Hvis du har kontor i stuen og spiseplassen også må være i stuen bør du skille dem med en skjerm eller et forheng. Et kontor har alt for mye driv og ambisjoner, som ikke bidrar til avslappede måltider.
  Hvis du har liten leilighet å du må ha spiseplassen i stua bør du plassere den så nært kjøkkenet som mulig.
  Når man møblerer spisestua bør det være åpent og romslig rundt bordet slik at man fremmer atmosfæren av overflod. Trange områder hindrer positiv Chi fra å strømme fritt, og negativ Chi til å bli hengende.
   
 5. summerbaby Elsker forumet

  Baderom
  Badet er det rommet i huset som er mest Yin. Dette er på grunn av alle synlige vannkilder. Flisene, keramikk og porselen er også Yin. Innred derfor badet med Yang elementer som for eksempel matter, håndklær og stearinlys.
  Vann symboliserer penger, det vil si at rommets tilstand kan påvirke rikdommen. For å få mest mulig positiv Chi inn på badet bør det være lyst, luftig å holdes rent til en vær tid.
  Toalettet er negativ Chi, så hold Toalett lokket nede hele tiden så det ikke suger ut Positiv Chi.
  Badromsdøren bør heller ikke være synlig når man kommer inn i ett hus. Det sies at den gode energien som kommer inn i hjemmet blir dratt ned i kloakken og oppløst. Hvis den er synlig, hold døren lukket.
  Heller ikke bør badromsdøren vende rett mot soverommet. Badets negativ Chi vil påvirke nattesøvn. Hold dørene lukket.

  Stue og oppholdsrom
  Dette er rommet for velvære og besøk. Man kan gjøre som man vil i det, men bør holdes rent og ryddig, og ikke ha for mye nips stående. Dette vil føre til uvelhet, depresjon og pengeproblemer.

  Kontor og arbeidrom
  Hvis mulig, plasser kontoret i en del av huset der man får arbeidro. Man kan møblere som man vil, men man anbefaler at rommet møbleres med en blanding av runde og firkantete møbler, for å skape en balansert Chi.
  La kreativiteten flyte, og mange kineser har hengende bilder av fjell, innsjøer og elver da disse bildene fremmer kreativitet og motivasjon
   
 6. summerbaby Elsker forumet

  Lys

  Soverommet
  Anbefales ikke
  Direkte lys(fra en naken lyspære)

  Anbefales sterkt
  Inderekte lys( en bordlampe, et taklys,lampett)

  Oppholdsrom
  Alt lys eieren liker

  Kjøkken og badrom
  Anbefales ikke
  Bordlamper, kalt lys(lavendel, grå eller blåfarget, eller lampeskjermer)

  Anbefales sterkt
  Varmt lys i taket( Røde, laksefargete, gule pærer, eller lampeskjermer)

  Arbeidsrom
  Anbefales ikke
  Svakt lys, lyspærer med svak styrke

  Anbefales sterkt
  Klart lys, lyspærer med høy styrke

  Spisestuen
  Anbefales ikke
  Bordlamper;svakt lys, lav styrke på pærene, eller alt for sterkt lys, nakne pærer med høy styrke

  Anbefales sterkt
  Moderate spotter over bordet, lyskrone eller stearinlys
   
 7. summerbaby Elsker forumet

  Skulpurer, planter og Maleri

  Harde skulpturer er sammensatt av metallstykker med skarpe vinkler, bein eller stein, og bør ikke plasseres på soverommet

  Myke skulpturer er makrameoppheng,filledukker og enkelte typer steintøy eller avrundede trestykker og kan plasseres hvor som helst. Men de har mye Yin energi, så kan kanskje ikke finne sin plass på badrommet.

  Malerier inneholder gjerne farger etter innredningen, men også lykkebringende symboler. I Feng Shui teori avgir temaet i et kunstverk sin egen Chi.

  Fisk symboliserer rikdom
  Sommerfugl symboliserer et langt liv
  Fjell symboliserer ambisjon og støtte

  Tenk proposjon når man setter ut skulpturer, maleri eller planter. Noe digert i ett lite rom gir en klaustrofobisk følelse for eksempel.

  Siden planter er levende organismer, betraktes de som bærere av lykkebringende Chi. Ikke ha døde planter i hjemmet.

  Religiøse skulpturer er full av åndelighet og energi. De passer derfor godt i entreen, som et beskyttende element for negativ energi utenfra.
  Bør ikke plasseres på soverommet, for den sterke energien kan forstyrre søvn. Heller ikke på badet da de kan bli overveldet av negativ energi. Heller ikke på kjøkkenet da ildenergien der kan komme i stri med den religiøse energien.
   
 8. summerbaby Elsker forumet

  Sånn[:)]Det var grunnleggende gjennomgang av den boka jeg har. Er det noen som har mer?[:D]
   

Del denne siden