Får baby'en min i seg melk?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Lykken_i_livet, 12 Aug 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Lykken_i_livet Andre møte med forumet

  Hei.

  Er i gang med å få opp melkeproduksjonen da jeg ønsker å slutte med delamming.
  Grunnen til at jeg har delammet er pga lav fødselsvekt hos baby (svak sugeevne), flate brystknopper og dårlig vektoppgang (fullammet i starten).
  Han er nå 8 uker og får endelig godt sugetak uten skjold.
  Men nå er jeg bekymret for at han ikke får i seg nok mm. Kommer godt med melk i starten (hører han svelger godt), men etterhvert så blir det stille. Tror dere at han fortsatt får i seg melk?
  Er det noen av dere som kan dele erfaringer når dere gikk tilbake til å fullamme igjen?
  Trappet dere gradvis ned på mme eller sluttet helt på dagen?
  Takk for tips på forhånd.
   
 2. Klussedull Elsker forumet Maiblomstene 2016

  Hvorvidt de får i seg melk er egentlig kun mulig å si på bleiene, 5-6 våte bleier (ikke tunge, men sånn at du kjenner forskjell om du sammenligner med tørr liksom. Kan helle oppi 50-70 ml vann i en tørr for å kjenne hvor mye det skal være og), da får de i seg.

  Vi delammet i 8 uker, begynte å trappe ned 2,5 uke før. Tok vekk litt og litt, slik at produksjonen min fikk tatt seg gradvis opp. Jeg fulgte med på bleier og ammet på ethvert knyst, det fungerte kjempebra! Etter det kunne vi fullamme til 6 mnd og ammer enda, 14 mnd, hatt nok melk siden vi sluttet med mme :) Måtte og slutte med skjold først, siden det hindret god nok melkeproduksjon hos meg (men han trengte det jo i starten) :) Fulgte en oppskrift fra kellymom-bloggen (amerikansk ammehjelper-side), du finner den ved å Google kellymom + weaning formula :)
   
  • Liker Liker x 1
 3. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Jeg delammet eldste i perioder.
  Merket godt når han ikke fikk nok, da sa han i fra.
   
 4. 87'modell Forumet er livet

  Så tøff du er som vil prøve å trappe opp til fullamming! <3

  Når utdrivningsrefleksen er på sitt sterkeste (i begynnelsen) er det mindre jobb å gjøre for babyen, og melken er gjerne tynnere, så det er tydeligere at babyen svelger unna.
  Så lenge babyens hake beveger seg kan du se at han svelger, og du kan få noen til å hjelpe deg å se på halsen hans, hvis dere får til. Mest sannsynlig får han i seg melk, og uansett er stimulansen godt for brystet og babyen.
  Ikke slutt på dagen, trapp ned, og evt. bruk hjelpebryst i overgangen. :)
   

Del denne siden