Brunepinner/sjokoladepinner

Smørblomst1

Forumet er livet
Januarlykke 2020
❤️ Augustlykke 2020 ❤️
❤Januarlykke 2022❤
Hei. Ser det begynner å bli stille her inne no, men prøver alikevel :p

I fjord fikk eg en fantastisk oppskrift på brune pinner og sjokoladepinner (tror det va det de blei kalt). Men finner den ikke igjen. Noen som husker? :) fikk lyst å lage i år også. De va jo fantastiske :D


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Husker selvfølgelig, fordi det var jeg som ordnet med oppskrift til deg;)
Kan legge ut igjen jeg:D
 
Brune pinner

200 gr smør
200 gr sukker
1 stk eggeplomme
1 ss lys sirup
0,5 ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
300 gr hvetemel
1 ts natron (røres inn for hånd til slutt)

Dryss:
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler

Stekes ved 175 grader i ca 10 min.

Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten (bruk bakepapir).

Pensle med egg, dryss på mandler og sukker. Stek kakene. Skjær stengene på skrå i smale kaker mens de er varme.
 
Sjokolade pinner

100 gr smør
90 gr sukker
150 gr hvetemel
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
Dette smuldres sammen.
1 eggeplomme
1 ts vann

Eggehvite til pensling.

Pynt:
Perlesukker
60 g hakkede mandler (hender jeg dropper mandlene, har jo det på brune pinner også:) )

Stekes ved 180 grader i ca 8 min.

Dekk deigen til og sett den kaldt i minst en time. Rull til pølser og trykk flat. Skjær på skrå mens de er varme.
 
Husker selvfølgelig, fordi det var jeg som ordnet med oppskrift til deg;)
Kan legge ut igjen jeg:D

Jaaaaaa. Tuuuusen takk :D du redda jule mi :D


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Brune pinner

200 gr smør
200 gr sukker
1 stk eggeplomme
1 ss lys sirup
0,5 ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
300 gr hvetemel
1 ts natron (røres inn for hånd til slutt)

Dryss:
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler

Stekes ved 175 grader i ca 10 min.

Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten (bruk bakepapir).

Pensle med egg, dryss på mandler og sukker. Stek kakene. Skjær stengene på skrå i smale kaker mens de er varme.
Sjokolade pinner

100 gr smør
90 gr sukker
150 gr hvetemel
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
Dette smuldres sammen.
1 eggeplomme
1 ts vann

Eggehvite til pensling.

Pynt:
Perlesukker
60 g hakkede mandler (hender jeg dropper mandlene, har jo det på brune pinner også:) )

Stekes ved 180 grader i ca 8 min.

Dekk deigen til og sett den kaldt i minst en time. Rull til pølser og trykk flat. Skjær på skrå mens de er varme.

Du e ein knupp :D no blei eg så glad :)


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Så bra, skjønner godt at du vil bake dem igjen. De er så populære her også;)

Eg gadde aldri hørt om de før du la de ut eg :p no skal eg skrive den ned i oppskriftsboka mi. Og der skal de forbli :D eg baker sjeldent til jul. Bare pepperkaker. Men de der stod seg jo lenge og smakte fantastisk :)


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Du e ein knupp :D no blei eg så glad :)


Sent from my iPhone using BV Forum
Flaks at det var jeg som hadde oppskriftene da;)
Ellers kunne det tatt tid før du fikk svar her inne :/
 
Eg gadde aldri hørt om de før du la de ut eg :p no skal eg skrive den ned i oppskriftsboka mi. Og der skal de forbli :D eg baker sjeldent til jul. Bare pepperkaker. Men de der stod seg jo lenge og smakte fantastisk :)


Sent from my iPhone using BV Forum
Ja, de holder seg utrolig godt :)
Lurt å skrive dem ned, slik at du finner dem igjen neste år også;)
 
Flaks at det var jeg som hadde oppskriftene da;)
Ellers kunne det tatt tid før du fikk svar her inne :/

Ja, var det eg tenkte. At eg hadde ikkje så stort håp. Og så huska eg ikkje akkuratt ken som la den ut. Huska bare mangen snakka om de. Så tenkte eg prøvde meg no uansett. Og da tok ikkje lange tia :D


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Ja, var det eg tenkte. At eg hadde ikkje så stort håp. Og så huska eg ikkje akkuratt ken som la den ut. Huska bare mangen snakka om de. Så tenkte eg prøvde meg no uansett. Og da tok ikkje lange tia :D


Sent from my iPhone using BV Forum
Synes selv jeg svarte temmelig raskt ja:p
 
Ja, de holder seg utrolig godt :)
Lurt å skrive dem ned, slik at du finner dem igjen neste år også;)

Ja, no må eg ha de hvert år :D blir tradisjon no ;)


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Synes selv jeg svarte temmelig raskt ja:p

Eg tenkte bare eg skulle inn igjen å legge tråden på favoritter i håp om at noen svarte før jul. Hihi. Og der låg de allerede :D


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Ja, no må eg ha de hvert år :D blir tradisjon no ;)


Sent from my iPhone using BV Forum
Alltid greit å lage noe som de fleste liker og som holder seg så lenge. Må bare passe på at man ikke spiser alle selv:p
 
Eg tenkte bare eg skulle inn igjen å legge tråden på favoritter i håp om at noen svarte før jul. Hihi. Og der låg de allerede :D


Sent from my iPhone using BV Forum
Nå rekker du i alle fall å bake dem i god tid før jul :)
 
Alltid greit å lage noe som de fleste liker og som holder seg så lenge. Må bare passe på at man ikke spiser alle selv:p

Ja, det e faren med det :p hehe. Men greit å ha det i bakhånd når det kommer uventa besøk :D


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Ja, det e faren med det :p hehe. Men greit å ha det i bakhånd når det kommer uventa besøk :D


Sent from my iPhone using BV Forum
Ja, det er sant. Her har vi selskap før jul og da har vi det meste klart. Så må bakes litt mer til uka:)
 
Back
Topp