Siden jeg stadig har bananer til overs skal denne prøves i dag:
Bananbiter med appelsin
Her har du en enkel, men nydelig banankake med mild smak av appelsin. Kaken inneholder yoghurt og melk, men lite smør, noe som gjør kaken nokså fettfattig! Men likevel intet å utsette på smaken

Oppskriften er til liten langpanne.
Utskriftsvennlig versjon Legg til favorittkaker
Ingredienser:
50 g smør 100 g sukker 100 g brunt sukker 2 dl matyoghurt (se tips) 2 dl melk 2 store egg 2 bananer 2 ss presset appelsinsaft 1 ss revet appelsinskall 2 ts vaniljesukker 2,5 ts bakepulver 5 dl hvetemel
Pynt: melisdryss
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland med hvitt og brunt sukker. Rør i yoghurt og melk. Tilsett lett sammenpiskede egg og moset banan. Rør deretter inn presset appelsinsaft og revet skall av appelsin. Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og bland i til slutt. (Merk at deigen skal være nokså tynn i konsistensen.)
Hell deigen i en , bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 1 time. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Skjær kaken opp i ruter og dryss over litt melis før servering.
Tips:
Matyoghurt er yoghurt som er litt ekstra tykk i konsistensen, men du kan også bruke vanlig yoghurt naturell til denne kaken.
Kaken kan fryses.
EDIT: det sto liten langpanne i oppskriften,men det funka veldig dårlig. Kaka sto 2 timer i ovnen og enda var den rå inni. Er nok bedre med vanlig langpanne ja.