7 mnd gammel gutt, måltider.

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Banoffie, 19 Jun 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Banoffie Forelsket i forumet Desemberskatter 2016

  Hei!

  Hvor mange måltider med fast føde og pupp trenger egentlig et barn på ca 7 mnd?

  Gutten vår ammer ca 4-6 ganger i døgnet (ikke på natt) og spiser to faste måltider. Grøt ca kl 11 og middag + frukt ca kl 17.
  Når bør man egentlig introdusere det 3. måltidet? Og da vil jo en amming utgå. Er redd det blir litt for lite amming etterhvert. Gutten vår har melkeproteinallergi og jeg er derfor ekstra bekymret for dette siden han bare vil drikke morsmelk og ikke melkefri mme. Han har enorm interesse for mat og spiser stort sett alt jeg gir han.

  På forhånd tusen takk for svar.
   
 2. Thea fra Melk.no Andre møte med forumet

  Hei Banoffie,

  Det er viktig å huske på at morsmelk er den viktigste energikilden til barnet frem til det er 12 måneder, selv om fast føde også introduseres. Den nye maten bør introduseres mens du fortsetter å amme som vanlig, og bør komme i tillegg. Morsmelk er skreddersydd barnets behov. Dersom barnet ikke drikker morsmelk vil morsmelkerstatning være den viktigste maten.

  Når det gjelder antall måltider og hvor mye, kan du høre med helsestasjonen for råd. Dette avhenger av flere ting, blant annet vekstkurven og energibehovet til gutten din. Generelt anbefaler Helsedirektoratet at barn mellom 6 og 8 måneder får 2-3 måltider per dag, mens barn over 9 måneder bør få 3-4 måltider per dag, samt 1-2 mellommåltider dersom det er behov for det. Dette varierer imidlertid fra barn til barn.

  Når gutten din blir større og ammingen avtar er det viktig å sørge for at barnet får i seg alle de næringsstoffene han trenger. Når man ekskluderer melk og meieriprodukter fra kostholdet på grunn av melkeproteinallergi, er det spesielt viktig å få dekket behovet for jod og kalsium.

  Du kan lese mer om kostråd ved melkeallergi her :)

  Lykke til!
   

Del denne siden