Hva når far i huset er kresen på fisk og barna tar etter?

Status
Stengt for ytterligere svar.

Sidensvans1

Blir kjent med forumet
Min mann sverger til kjøtt og er dessverre ikke så god på fisk, da han ikke har vokst opp med dette så mye hjemmefra. Barna spiser til nød litt fisk, men det blir for sjeldent på menyen her hjemme etter mitt ønske.

Er det slik at man MÅ spise fisk 3 ganger i uken? Gode råd til hvordan man kan gjøre fiskemåltidene litt mer spennende og kamuflere det, slik at mannen ikke rynker på nesa? :)
 
Min mann sverger til kjøtt og er dessverre ikke så god på fisk, da han ikke har vokst opp med dette så mye hjemmefra. Barna spiser til nød litt fisk, men det blir for sjeldent på menyen her hjemme etter mitt ønske.

Er det slik at man MÅ spise fisk 3 ganger i uken? Gode råd til hvordan man kan gjøre fiskemåltidene litt mer spennende og kamuflere det, slik at mannen ikke rynker på nesa? :)


Hei
Må og må.... fisk to til tre ganger i uken anbefales for helsa sin skyld både fordi vi da automatisk spiser litt mindre rødt kjøtt og fordi fisk inneholder mye D-vitamin, omega-3 fettsyrer og jod som det er forholdsvis lite av i annen mat. Men fisken har jo ingen verdi før den er i magen, så som du selv antyder er det liten hjelp i at du lager fiskemiddager hvis de ikke blir spist....

En favoritt hjemme hos oss er fiskeburger; fiskekake med høyt innhold av fisk, salat, tomat og annet grønt etter smak en lett dressing og grove burgerbrød eller fullkornslefser med stekt laks og grønnsaker toppet med litt sursøt chilisaus.
Se gjerne denne lille filmsnutten:) https://kiwi.no/Artikler/--Na-er-det-fisk-en-gang-i-uken/
Andre gode alternativer får du her:
https://kiwi.no/Oppskrifter/Pankopanert-torsk/
https://kiwi.no/Oppskrifter/Tryms-fiskegrateng-fra-Bo-i-Vesteralen/

Godfisk.no har også mange fine oppskrifter.

Dersom det blir lite fisk vil jeg i hver fall anbefale tran for å dekke kroppens behov for D-vitamin og omega-3-fettsyrer.

Lykke til!
 
Hei
Må og må.... fisk to til tre ganger i uken anbefales for helsa sin skyld både fordi vi da automatisk spiser litt mindre rødt kjøtt og fordi fisk inneholder mye D-vitamin, omega-3 fettsyrer og jod som det er forholdsvis lite av i annen mat. Men fisken har jo ingen verdi før den er i magen, så som du selv antyder er det liten hjelp i at du lager fiskemiddager hvis de ikke blir spist....

En favoritt hjemme hos oss er fiskeburger; fiskekake med høyt innhold av fisk, salat, tomat og annet grønt etter smak en lett dressing og grove burgerbrød eller fullkornslefser med stekt laks og grønnsaker toppet med litt sursøt chilisaus.
Se gjerne denne lille filmsnutten:) https://kiwi.no/Artikler/--Na-er-det-fisk-en-gang-i-uken/
Andre gode alternativer får du her:
https://kiwi.no/Oppskrifter/Pankopanert-torsk/
https://kiwi.no/Oppskrifter/Tryms-fiskegrateng-fra-Bo-i-Vesteralen/

Godfisk.no har også mange fine oppskrifter.

Dersom det blir lite fisk vil jeg i hver fall anbefale tran for å dekke kroppens behov for D-vitamin og omega-3-fettsyrer.

Lykke til!

Takk for gode tips og råd. :)
 
Status
Stengt for ytterligere svar.
Back
Topp