Koking eller damping?

  • Trådstarter Moderator Tone
  • Opprettet
Status
Stengt for ytterligere svar.
M

Moderator Tone

Guest
Jeg ser det er flere her på forumet som spør om hvilken metode er best, koking eller damping når det kommer til det å bevare de viktige stoffene i bær, frukt og grønnsaker?

Å hvilken måte anbefales når man skal dampe?
 
Jeg ser det er flere her på forumet som spør om hvilken metode er best, koking eller damping når det kommer til det å bevare de viktige stoffene i bær, frukt og grønnsaker?

Å hvilken måte anbefales når man skal dampe?

Hei
Damping av grønnsakene er mye mer skånsomt for å bevare vitaminer og mineraler enn koking. Bruk kun litt vann i bunnen av en dampkjele eller kjøp en billig damorist som du legger i bunnen av kjelen. Ovnsbaking og wokking er også gunstige tilberedningsmåter for å bevare vitaminene.
 
Status
Stengt for ytterligere svar.
Back
Topp