Tenner?

Malvinka

Forumet er livet
Aprillykke 2016
Julibarna 2019
Hvordan vet dere at det er tenner på gang? Er det noe synlig eller noe man kan kjenne i gommene, eller er det bare å tolke tegnene til babyen og gjette på tenner?
 
Vi tolker det bare slik. Hun drar seg i ørene, våkner skrikende og putter hånden rett i munnen. Hun tar ikke smokk, men prøver jeg å putte den inn så bare tygger hun på den. Tror ikke det kommer noen tenner med det første. Ser ingen på g. Og mulig det bare er frustrert baby tegn og ikke tenner.
 
Hvis man drar fingeren over gummen blir fargen blekere. Ser man da hvit prikk er det ofte tanna som ligger under:) når det er rett føre kan man også gjerne kjenne en liten bul/noe hardt under. Men ofte kan de klø i munn lenge føre det kommer tann.
Her ser vi 2 svake hvite prikker, lillemor har klødd i snart 2,5 mnd. Kjenner ikke tanna enda, så kan være en god stund til føre den kommer fram.
 
Sikling (startet 2 mnd før tennene kom).
Pluss at gommene "flatet" seg ut. Kjente tennene med fingeren lenge før de brøt frem. Og plutselig så man de. Som to riskorn... den ene brøt gjennom 14 aug og nr 2... 18 aug. Og grinete baby gir seg ikke så fort tennene er brutt igjennom her i gården... Zzzzz :p
 
Sikling (startet 2 mnd før tennene kom).
Pluss at gommene "flatet" seg ut. Kjente tennene med fingeren lenge før de brøt frem. Og plutselig så man de. Som to riskorn... den ene brøt gjennom 14 aug og nr 2... 18 aug. Og grinete baby gir seg ikke så fort tennene er brutt igjennom her i gården... Zzzzz :p
Vi har også 2 "riskorn" nå å er mye sutring og klarer bare å sovne i armene mine på dagen. Vet du hvor lang tid det pleier å ta før de er fult ute?
 
Vi har hatt riskorn hjørnetann oppe noen uker nå. Føre det freste han omtrent mens han gnagde som besatt. Så tannemnene oppi gommen lang tid føre. Nå er det noen som skal ut på andre sida er jeg sikker på. Nå holder han på og gnæger som besatt igjen. Vi bruker babydent fra apotek, legger gel'en i kjøleskapet. Har masse forskjellige gnage greier til ham. Han trenger dem veeeeldig!
 
Her startet det med sikling og hendene langt inn i munnen. Han klør noe ekstremt for tiden og blir helt illsint når det står på som værst stakkars. Bruker å gni litt på gommene hans og ser bare nytelsen i hele kroppen hans, såå godt å få klødd på de teite gommene :p
 
Her sikles det og gnages mye. Det aller beste er å gnage på mammaa fingre :D

Med eldstemann kom det litt feber og en real bæsjedag rett før tanna kom. Gjerne 8-12 bæsjebleier ila dagen og natta. Men det ga seg fort heldigvis.

Men det kan ta laaang tid fra siklingen begynner til tanna kommer. Lillemor har holdt på lenge nå og jeg kjenner et lite korn, men det er nok en liten stund til den kommer frem ;)
 
Nå har den ventende tannen begynt å komme frem. Han er jo bare 4 og en halv måned gammel :-O krysser fingrene for at han ikke er en biter :p
 
Du kan se det på gommene. De blir litt rødere, og ser ut som vannblemmer. Så kommer det en bitteliten hvit prikk frem før tanna bryter gjennom. Du merker det på sutring og at lille er utilpass. Klager, koser og sover dårlig. Når tanna er gjennom er det som å skru på en bryter.
 
De to nede merket vi lite til MEN hjørnetann opp!!! Hjelpes da hadde han vondt. :(
 
Nå blir det tenner på mini her også. Guriland! Vært en helt annen unge de siste dagene. Har ikke opplevd makan!
Men hallo til de første tennene som viser seg å være høyre hjørnetann oppe OG nede!
 
  • Liker
Reactions: PSH
Back
Topp